Diabetes

Formaat:
Wij doneren tot 12% van je aankoopbedrag aan een onderwijs project van de Tika Foundation in Nepal.

Diabetes

YouBeDo
Logo van YouBeDo

Tip: klik op de knop om te starten met lezen!

Beschrijving

Hoe leg je een patiënt begrijpelijk uit wat diabetes is? De Zorgatlas Diabetes is hierbij een praktisch hulpmiddel voor o.a. huisartsen, internisten, diabetesverpleegkundigen en diëtisten. De illustraties en teksten helpen diabetes mellitus begrijpelijk uit te leggen aan de patiënt. Wat gebeurt er in het lichaam? Wat is diabetes? Wat is het verschil tussen diabetes type 1 en type 2? Welke complicaties komen voor bij diabetes en wat betekent diabetes in het dagelijks leven? De atlas kan op het bureau worden gelegd of als tafelstandaard worden gebruikt. Daarnaast kunnen met de bijgeleverde stift aantekeningen op de illustraties worden gemaakt, die vervolgens weer kunnen worden uitgeveegd. Elk …

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Hoe leg je een patiënt begrijpelijk uit wat diabetes is? De Zorgatlas Diabetes is hierbij een praktisch hulpmiddel voor o.a. huisartsen, internisten, diabetesverpleegkundigen en diëtisten. De illustraties en teksten helpen diabetes mellitus begrijpelijk uit te leggen aan de patiënt. Wat gebeurt er in het lichaam? Wat is diabetes? Wat is het verschil tussen diabetes type 1 en type 2? Welke complicaties komen voor bij diabetes en wat betekent diabetes in het dagelijks leven? De atlas kan op het bureau worden gelegd of als tafelstandaard worden gebruikt. Daarnaast kunnen met de bijgeleverde stift aantekeningen op de illustraties worden gemaakt, die vervolgens weer kunnen worden uitgeveegd. Elk hoofdstuk heeft een aparte pagina voor de patiënt en een pagina voor de zorgverlener. In deze uitgave komen de volgende onderwerpen aan bod: - Belangrijke organen bij diabetes - De alvleesklier - Stofwisseling - Van koolhydraten tot glucose - Glucoseopname in de bloedbaan - Glucoseopname in de lichaamscel - Verhoogd/verlaagd bloedglucose - Voedingsbronnen - Bloedglucosebalans - Diabetes type 1 - Diabetes type 2 - Oorzaken en risicofactoren - Symptomen - Hypoglykemie - Hyperglykemie - Langetermijncomplicaties - Nierschade - Retinopathie - Diabetische voet - Hart- en vaatziekten - Risico op hart- en vaatziekten - Diabetes bij kinderen - Leefstijl - Wat wilt u bespreken?

Author(s):


Else Kopershoek
Martine de Wijs

Publisher: Esculaap Media B.V.
Published at: January 2016
Edition: 1
Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.