Een droomschool in een droomstad

Formaat:
Wij doneren tot 12% van je aankoopbedrag aan een onderwijs project van de Tika Foundation in Nepal.

Een droomschool in een droomstad

YouBeDo
Logo van YouBeDo
Opleiderscore: starstarstarstarstar 10 YouBeDo heeft een gemiddelde beoordeling van 10 (uit 2 ervaringen)

Tip: klik op de knop om te starten met lezen!

Beschrijving

Het boek 'Een droomschool in een droomstad' beschrijft een andere, modernere vorm van onderwijs. Auteur Mehdi Jiwa beschrijft een vorm van onderwijs dat een antwoord geeft op de uitdagingen van de moderne tijd In onze samenleving zijn er tal van onderwijssystemen. Veel van deze systemen zijn beïnvloed door het gedachtegoed van de industriële revolutie. Het kind wordt gezien als 'ruwe' materie die van buitenaf moet worden gevormd tot iets 'nuttigs'. Het kind moet passen in het systeem. Het systeem vormt de maatstaf. De globalisering, de vraagstukken t.a.v. het milieu, duurzame vrede en armoedebestrijding vragen volgens de auteur echter om een nieuwe benadering. In dit boek wordt die andere vi…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Kindermishandeling, Kinderopvang, Kindertherapeut, Kinderbescherming en Huiselijk geweld.

Het boek 'Een droomschool in een droomstad' beschrijft een andere, modernere vorm van onderwijs. Auteur Mehdi Jiwa beschrijft een vorm van onderwijs dat een antwoord geeft op de uitdagingen van de moderne tijd In onze samenleving zijn er tal van onderwijssystemen. Veel van deze systemen zijn beïnvloed door het gedachtegoed van de industriële revolutie. Het kind wordt gezien als 'ruwe' materie die van buitenaf moet worden gevormd tot iets 'nuttigs'. Het kind moet passen in het systeem. Het systeem vormt de maatstaf. De globalisering, de vraagstukken t.a.v. het milieu, duurzame vrede en armoedebestrijding vragen volgens de auteur echter om een nieuwe benadering. In dit boek wordt die andere visie weergegeven: integraal onderwijs gaat over de ontwikkeling van lichaam, geest, het sociale functioneren en het spirituele aspect van het kind. Het kind heef al veel kennis in zich. Er moet alleen een gunstige en veilige omgeving geboden worden om tot bloei te kunnen komen. Het kind moet gevoed worden met kennis op een wijze die passend is. Met andere woorden: het kind wordt gestimuleerd te leven van 'binnenuit' i.p.v. dat het van 'buitenaf' gevormd wordt. Het is de hoop van auteur Mehdi Jiwa dat deze vorm van onderwijs een plek krijgt in onze samenleving. Het zal een bijdrage leveren aan een betere ge-zondheid en aan een harmonieus leven. Niet alleen van de individuele mens als dat van de samenleving als geheel.

Author(s):


Mehdi Jiwa

Publisher: Van Warven Produkties
Published at: July 2017
Edition: 1
Er zijn nog geen ervaringen.

    Deel je ervaring

    Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

    Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.