Een inleiding in de psychologie van mensen in organisaties

Formaat:
Wij doneren tot 12% van je aankoopbedrag aan een onderwijs project van de Tika Foundation in Nepal.

Een inleiding in de psychologie van mensen in organisaties

YouBeDo
Logo van YouBeDo
Opleiderscore: starstarstarstarstar 10 YouBeDo heeft een gemiddelde beoordeling van 10 (uit 2 ervaringen)

Tip: klik op de knop om te starten met lezen!

Beschrijving

Gedrag, management en organisatie is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in de menselijke factor in organisaties. Het boek is met name van belang voor studenten hoger beroepsonderwijs en universitair onderwijs, studenten toegepaste psychologie en (toekomstig) managers. Met behulp van praktische voorbeelden wordt een helder overzicht gegeven van relevante gedragsaspecten binnen organisaties. Gedrag wordt daarbij beschouwd vanuit drie niveaus: - het microniveau, waarbij individuele aspecten van gedrag worden belicht. Hierbij wordt ingegaan op gedragsaspecten zoals perceptie, persoonlijkheid, intelligentie, leren en motivatie; - het mesoniveau, dat de interactie tussen mensen betreft. O…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Arbeids- en Organisatiepsychologie, Psychologie, Reorganisatie, Organisatieontwikkeling en Organisatiekunde.

Gedrag, management en organisatie is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in de menselijke factor in organisaties. Het boek is met name van belang voor studenten hoger beroepsonderwijs en universitair onderwijs, studenten toegepaste psychologie en (toekomstig) managers. Met behulp van praktische voorbeelden wordt een helder overzicht gegeven van relevante gedragsaspecten binnen organisaties. Gedrag wordt daarbij beschouwd vanuit drie niveaus: - het microniveau, waarbij individuele aspecten van gedrag worden belicht. Hierbij wordt ingegaan op gedragsaspecten zoals perceptie, persoonlijkheid, intelligentie, leren en motivatie; - het mesoniveau, dat de interactie tussen mensen betreft. Onderwerpen als communicatie, sociale beïnvloeding, leiderschap en beslissen komen hierbij aan bod; - het macroniveau, waarbij de organisatie centraal staat. Op dit niveau wordt aandacht geschonken aan strategisch management, organisatiestructuur en human resource management. Het uitgangspunt van Gedrag, management en organisatie is dat niets zo praktisch is als een goede theorie. De hoofdstukken beginnen met een introductiecase en een praktisch voorbeeld, waarna alle theoretische aspecten daarvan besproken worden. Elk hoofdstuk wordt afgesloten met een casus met bijbehorende vragen. Voor elk hoofdstuk zijn samenvattingen en multiplechoicevragen opgenomen in de begeleidende studiecloud.

Author(s):


Wim Bloemers

Publisher: Reed business
Published at: April 2014
Edition: 4
Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.