Een inleiding tot de veterinaire epidemiologie

Formaat:
Wij doneren tot 12% van je aankoopbedrag aan een onderwijs project van de Tika Foundation in Nepal.

Een inleiding tot de veterinaire epidemiologie

YouBeDo
Logo van YouBeDo
Opleiderscore: starstarstarstarstar 10 YouBeDo heeft een gemiddelde beoordeling van 10 (uit 2 ervaringen)

Tip: klik op de knop om te starten met lezen!

Beschrijving

Veterinaire epidemiologie is de wetenschap die zich toelegt op de beschrijving en de verklaring van ziektefenomenen in een populatie dieren, met als doel de populatie te beschermen. In een wereld waarin duurzame dierhouderij en voedselproductie alsmaar belangrijker wordt, en waarin het voorkomen van ziekten alsmaar meer multifactorieel bepaald wordt, neemt ook het belang van de epidemiologie toe. Dieren interageren met elkaar en met mensen. Zowel bij kleine als grote groepen is het van belang de groep (populatie) te bestuderen: hoe interageert het individu met de groep, hoe wordt de groep beïnvloed door de omgeving ... In de moderne diergeneeskunde en veehouderij worden steeds meer data verz…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Epidemiologie, Zorg en Welzijn, Bacteriën, Hygiene en Dierenverzorging.

Veterinaire epidemiologie is de wetenschap die zich toelegt op de beschrijving en de verklaring van ziektefenomenen in een populatie dieren, met als doel de populatie te beschermen. In een wereld waarin duurzame dierhouderij en voedselproductie alsmaar belangrijker wordt, en waarin het voorkomen van ziekten alsmaar meer multifactorieel bepaald wordt, neemt ook het belang van de epidemiologie toe. Dieren interageren met elkaar en met mensen. Zowel bij kleine als grote groepen is het van belang de groep (populatie) te bestuderen: hoe interageert het individu met de groep, hoe wordt de groep beïnvloed door de omgeving ... In de moderne diergeneeskunde en veehouderij worden steeds meer data verzameld. De nood naar kennis en kunde om deze data te analyseren en te interpreteren neemt daardoor toe. In dit boek wordt ingegaan op deze noden door een praktisch overzicht te geven van de voornaamste epidemiologische concepten in de diergeneeskunde. Het gaat over het voorkomen en de verspreiding van dierziekten, via test, evaluatie en studieopzet tot en met risicoanalyse en 'evidence based veterinary medicine'. Praktische en reële voorbeelden tonen aan hoe epidemiologische concepten toegepast worden in de diergeneeskundige praktijk. Een inleiding tot de veterinaire epidemiologie is van onschatbare waarde voor iedere diergezondheidswerker die met diergeneeskundige vraagstukken wordt geconfronteerd en deze op een gefundeerde en onderbouwde manier wil aanpakken.

Author(s):


Jeroen Dewulf

Publisher: Acco uitgeverij
Published at: February 2017
Edition: 1
Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.