Evolutie van het bestuurdersaansprakelijkheidsrecht

Formaat:
Wij doneren tot 12% van je aankoopbedrag aan een onderwijs project van de Tika Foundation in Nepal.

Evolutie van het bestuurdersaansprakelijkheidsrecht

YouBeDo
Logo van YouBeDo

Tip: klik op de knop om te starten met lezen!

Beschrijving

Bestuurdersaansprakelijkheid bij NV's en BV's is een onderwerp dat met regelmaat terugkeert in wetgeving, rechtspraak, literatuur en media. Dit onderwerp is bij uitstek voor de praktijk van bedrijfsvoering en ondernemerschap van belang; het heeft daardoor maatschappelijke relevantie. Deze bundel vormt de neerslag van een in 2010 gehouden symposium over evolutie van het bestuurdersaansprakelijkheidsrecht, waarin drie thema's centraal stonden: 1. de aansprakelijkheidsmaatstaf 'ernstig verwijt' als adequaat vehikel voor rechtsvinding en -ontwikkeling; 2. a-typische gevallen van bestuurdersaansprakelijkheid; en 3. bestuurdersaansprakelijkheid buiten het ondernemingsrecht (in het bestuursrecht en…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Lean Green Belt, Six Sigma, Lean, Lean Six Sigma Green Belt en Lean Six Sigma.

Bestuurdersaansprakelijkheid bij NV's en BV's is een onderwerp dat met regelmaat terugkeert in wetgeving, rechtspraak, literatuur en media. Dit onderwerp is bij uitstek voor de praktijk van bedrijfsvoering en ondernemerschap van belang; het heeft daardoor maatschappelijke relevantie. Deze bundel vormt de neerslag van een in 2010 gehouden symposium over evolutie van het bestuurdersaansprakelijkheidsrecht, waarin drie thema's centraal stonden: 1. de aansprakelijkheidsmaatstaf 'ernstig verwijt' als adequaat vehikel voor rechtsvinding en -ontwikkeling; 2. a-typische gevallen van bestuurdersaansprakelijkheid; en 3. bestuurdersaansprakelijkheid buiten het ondernemingsrecht (in het bestuursrecht en het strafrecht). Dit symposium markeert het begin van een symposiareeks die beoogt het wetenschappelijk en maatschappelijk debat over de toekomst van het bestuurdersaansprakelijkheidsrecht te bevorderen.

Author(s):


B.F. Assink

Publisher: Wolters Kluwer Nederland B.V.
Published at: November 2012
Edition: 1
Er zijn nog geen ervaringen.

    Deel je ervaring

    Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

    Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.