Ga d'r maar uit!

Formaat:
Wij doneren tot 12% van je aankoopbedrag aan een onderwijs project van de Tika Foundation in Nepal.

Ga d'r maar uit!

YouBeDo
Logo van YouBeDo

Tip: klik op de knop om te starten met lezen!

Beschrijving

Docenten in het middelbaar onderwijs worden keer op keer geconfronteerd met grensoverschrijdend gedrag van leerlingen. De brutale, lastige en/of agressief reagerende leerling trekt een zware wissel op het klimaat op school. Daadwerkelijk aanpakken en voorkomen van problemen kan alleen door bewustwording van eigen handelen van de docent. Maar ook het hebben en naleven van schoolregels en de onderlinge samenwerking tussen docenten is van groot belang voor een prettig en veilig schoolklimaat. Dit boek is ontstaan in de onderwijspraktijk. Het biedt concrete antwoorden en oplossingen op vragen rondom orde houden en agressie in en rondom de klas. Ga d'r maar uit! geeft inzicht in de achtergronden …

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Docenten in het middelbaar onderwijs worden keer op keer geconfronteerd met grensoverschrijdend gedrag van leerlingen. De brutale, lastige en/of agressief reagerende leerling trekt een zware wissel op het klimaat op school. Daadwerkelijk aanpakken en voorkomen van problemen kan alleen door bewustwording van eigen handelen van de docent. Maar ook het hebben en naleven van schoolregels en de onderlinge samenwerking tussen docenten is van groot belang voor een prettig en veilig schoolklimaat. Dit boek is ontstaan in de onderwijspraktijk. Het biedt concrete antwoorden en oplossingen op vragen rondom orde houden en agressie in en rondom de klas. Ga d'r maar uit! geeft inzicht in de achtergronden van het gedrag maar wil vooral op preventief gebied een waardevolle ondersteuning zijn voor de beginnende zowel als de ervaren leerkracht. Daarnaast geeft het boek een overzicht van werkvormen die juist curatief kunnen worden ingezet wanneer er sprake is van agressie. Marien Lokerse is docent/trainer en ambulant begeleider en is gespecialiseerd in leerlingen met lastig gedrag en/of een gebrekkige agressieregulatie. Hij werkt vooral binnen het onderwijs en verzorgt onder meer nascholing en bijscholing voor docenten.

Author(s):


Marien Lokerse

Publisher: SWP
Published at: April 2012
Edition: 1
Er zijn nog geen ervaringen.

    Deel je ervaring

    Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

    Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.