Gezondheidsbevordering en preventie voor verpleegkundigen en verpleegkundig specialisten

Formaat:
Wij doneren tot 12% van je aankoopbedrag aan een onderwijs project van de Tika Foundation in Nepal.

Gezondheidsbevordering en preventie voor verpleegkundigen en verpleegkundig specialisten

YouBeDo
Logo van YouBeDo
Opleiderscore: starstarstarstarstar 10 YouBeDo heeft een gemiddelde beoordeling van 10 (uit 2 ervaringen)

Tip: klik op de knop om te starten met lezen!

Beschrijving

In 'Gezondheidsbevordering en preventie voor verpleegkundigen en verpleegkundig specialisten' worden de meest recente inzichten over gezondheidsvoorlichting, gezondheidsbevordering en ziektepreventie uitgebreid beschreven. Twee belangrijke onderwerpen in dit boek zijn: hoe motiveer je een patiënt tot een gezondere leefstijl, en hoe zorg je voor een effectieve voorlichting. Het boek gaat daarbij uit van een patiëntgerichte benadering. Deze druk geeft een goed beeld van de nieuwe ontwikkelingen binnen de gezondheidsbevordering en ziektepreventie. Ook zijn recente wijzigingen in de gezondheidstoestand van de Nederlandse bevolking opgenomen. De index is geheel herzien. De inhoudsopgave - gebasee…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Gezondheidsvoorlichting, Gezondheidsbevordering, Preventie, Verpleegkunde en Gezondheid.

In 'Gezondheidsbevordering en preventie voor verpleegkundigen en verpleegkundig specialisten' worden de meest recente inzichten over gezondheidsvoorlichting, gezondheidsbevordering en ziektepreventie uitgebreid beschreven. Twee belangrijke onderwerpen in dit boek zijn: hoe motiveer je een patiënt tot een gezondere leefstijl, en hoe zorg je voor een effectieve voorlichting. Het boek gaat daarbij uit van een patiëntgerichte benadering. Deze druk geeft een goed beeld van de nieuwe ontwikkelingen binnen de gezondheidsbevordering en ziektepreventie. Ook zijn recente wijzigingen in de gezondheidstoestand van de Nederlandse bevolking opgenomen. De index is geheel herzien. De inhoudsopgave - gebaseerd op Probleem Gestuurd Onderwijs - is geactualiseerd. Het boek bekijkt gezondheid op micro-, meso- én macroniveau en is opgebouwd uit twee delen. In deel 1 brengt de auteur de gezondheidstoestand van de Nederlandse bevolking in kaart aan de hand van gezondheidsindicatoren en gezondheidsbeleid. In deel 2 worden alle aspecten van preventie, gezondheidsbevordering, gezondheidsvoorlichting, ziektepreventie en patiëntenvoorlichting weergegeven. Deze bieden de lezer instrumenten om de gezondheid van de patiënt te bevorderen en het zelfmanagement van de patiënt te ondersteunen. Barbara Sassen is docente en onderzoeker aan de Hogeschool van Utrecht, met als specifiek aandachtsgebied gezondheidsvoorlichting en patiëntenvoorlichting. Aan deze druk is een onlineomgeving toegevoegd: Studiecloud. De lezer kan via deze internetsite voortdurend beschikken over dit aanvullende materiaal zoals extra oefenvragen, samenvattingen en deep links met betrouwbare informatie, samengesteld door de auteurs van het boek. Deze site is te bereiken via www.Studiecloud.nl, en vanaf 1 augustus 2012 is de scratchcode uit het boek te gebruiken.

Author(s):


Barbara Sassen

Publisher: Springer Media B.V.
Published at: October 2014
Edition: 5
Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.