Gezondheidsrecht begrepen

Formaat:
Wij doneren tot 12% van je aankoopbedrag aan een onderwijs project van de Tika Foundation in Nepal.

Gezondheidsrecht begrepen

YouBeDo
Logo van YouBeDo

Tip: klik op de knop om te starten met lezen!

Beschrijving

Wat moeten verpleegkundigen en (para)medici weten van het gezondheidsrecht? Gezondheidsrecht begrepen biedt een compacte en toegankelijke beschrijving van de belangrijkste rechtsregels. Nuttige kost voor de verpleegkundige, verloskundige, arts, fysiotherapeut, GZ-psycholoog, tandarts, apotheker en psychotherapeut. In dit boek komt onder andere aan de orde: BIG-registratie Behandelovereenkomst Beroepsgeheim Dossiervorming Dwangbehandeling Positie van jonge patiënten en hun ouders Begin en einde van het leven Aansprakelijkheid van de beroepskracht Procedures Organisatie en financiering van de gezondheidszorg Gezondheidsrecht begrepen brengt de algemene rechtsregels dicht bij de alledaagse prak…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Medische Geheimhoudingsplicht, Verloskunde, Gezondheidsrecht, Gynaecologie en Tandarts.

Wat moeten verpleegkundigen en (para)medici weten van het gezondheidsrecht? Gezondheidsrecht begrepen biedt een compacte en toegankelijke beschrijving van de belangrijkste rechtsregels. Nuttige kost voor de verpleegkundige, verloskundige, arts, fysiotherapeut, GZ-psycholoog, tandarts, apotheker en psychotherapeut. In dit boek komt onder andere aan de orde: BIG-registratie Behandelovereenkomst Beroepsgeheim Dossiervorming Dwangbehandeling Positie van jonge patiënten en hun ouders Begin en einde van het leven Aansprakelijkheid van de beroepskracht Procedures Organisatie en financiering van de gezondheidszorg Gezondheidsrecht begrepen brengt de algemene rechtsregels dicht bij de alledaagse praktijk - door de vele voorbeelden, maar ook door de nauwe samenwerking met beroepskrachten bij het schrijven van dit boek. Nieuw in de derde druk: Volledige tekst aangepast aan nieuwste wetswijzigingen Nieuwe voorbeelden uit de (tucht)rechtspraak Hoofdstuk over ouderschap, gezag en scheiding Hoofdstuk over financie­ring, organisatie en toezicht Paragrafen toegevoegd over rechtsbeginselen en mensenrechten Aandacht voor de specifieke positie van relatief nieuwe beroepen in de zorg Nieuwe onlineomgeving met oefeningen per hoofdstuk en casuïstiek Uniek aan dit boek Sterk gericht op student hbo-verpleegkunde Voorgeschreven literatuur bij enkele opleidingen hbo-verpleegkunde Aantrekkelijk geprijsd Prettig en praktijkgericht geschreven Auteur is gespecialiseerd jurist én werkzaam in de onderwijspraktijk Extra materiaal Op www.gezondheidsrechtbegrepen.nl zijn oefeningen per hoofdstuk en casuïstiek voor diverse opleidingen te vinden. Doelgroep Verpleegkundigen en (para)medici (in opleiding)

Author(s):


Lydia Janssen

Publisher: Boom uitgevers Amsterdam
Published at: April 2017
Edition: 3
Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.