Groepen van contracten

Formaat:
Wij doneren tot 12% van je aankoopbedrag aan een onderwijs project van de Tika Foundation in Nepal.

Groepen van contracten

YouBeDo
Logo van YouBeDo
Opleiderscore: starstarstarstarstar 10 YouBeDo heeft een gemiddelde beoordeling van 10 (uit 2 ervaringen)

Tip: klik op de knop om te starten met lezen!

Beschrijving

Groepen van contracten zijn voor de wetenschap en de praktijk van groot belang. Als gevolg van schaalvergroting en de toegenomen complexiteit van economische verhoudingen komt het verschijnsel groepen van contracten steeds vaker voor, terwijl het overeenkomstenrecht vooral op tweepartijenverhoudingen is berekend. Uit het grote aantal arresten van de Hoge Raad mag wellicht worden afgeleid dat dit de rechtspraktijk voor problemen stelt. In haar proefschrift betoogt Van Dongen dat die problemen ook zonder wetswijziging oplosbaar zijn. Zij laat zien hoe met behulp van het bestaande systeem van het Nederlandse verbintenissenrecht op een bevredigende wijze met groepen van contracten kan worden omg…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Groepen van contracten zijn voor de wetenschap en de praktijk van groot belang. Als gevolg van schaalvergroting en de toegenomen complexiteit van economische verhoudingen komt het verschijnsel groepen van contracten steeds vaker voor, terwijl het overeenkomstenrecht vooral op tweepartijenverhoudingen is berekend. Uit het grote aantal arresten van de Hoge Raad mag wellicht worden afgeleid dat dit de rechtspraktijk voor problemen stelt. In haar proefschrift betoogt Van Dongen dat die problemen ook zonder wetswijziging oplosbaar zijn. Zij laat zien hoe met behulp van het bestaande systeem van het Nederlandse verbintenissenrecht op een bevredigende wijze met groepen van contracten kan worden omgegaan. Zij heeft daartoe een uitvoerige rechtsvergelijking gemaakt met het Franse en Duitse recht. Van Dongen is erin geslaagd om voor het labyrint van contractgroepen een bruikbare kaart te leveren om tot verschillende verschijningsvormen ervan door te dringen. In het voorlaatste hoofdstuk geeft zij een concreet beeld van diverse rechtsgevolgen waartoe de aanwezigheid van een groep van contracten kan leiden en van de wijze waarop deze rechtsgevolgen in ons verbintenisrechtelijke systeem kunnen worden ingepast.

Author(s):


S.C.J.J. Kortmann
N.E.D. Faber

Publisher: Wolters Kluwer Nederland B.V.
Published at: August 2016
Edition: 1
Er zijn nog geen ervaringen.

    Deel je ervaring

    Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

    Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.