Handhaving van privaatrecht door toezichthouders

Formaat:
Wij doneren tot 12% van je aankoopbedrag aan een onderwijs project van de Tika Foundation in Nepal.

Handhaving van privaatrecht door toezichthouders

YouBeDo
Logo van YouBeDo

Tip: klik op de knop om te starten met lezen!

Beschrijving

Vandaag de dag raakt het privaatrecht steeds meer verweven met het takenpakket van publiekrechtelijke toezichthouders. Autoriteiten zoals ACM en AFM passen regels afkomstig uit het privaatrecht toe in telecommunicatierecht, financieel recht en consumentenrecht. Handhaving van privaatrecht door toezichthouder verkent hoe bestuursrechtelijke toezichthouders dergelijke privaatrechtelijk geaarde regels toepassen. Het belicht knelpunten en problemen die hierbij kunnen optreden. Ook wijst de auteur naar diverse creatieve oplossingen om deze te bestrijden. Privaatrecht en publiekrecht De uitgave schijnt een kritisch licht op de handhaving van privaatrecht door publiekrechtelijke toezichthouders. De…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Consumentenrecht, Financieel recht, Privaatrecht, Handhaving en Civiel / Burgerlijk Recht / Privaatrecht.

Vandaag de dag raakt het privaatrecht steeds meer verweven met het takenpakket van publiekrechtelijke toezichthouders. Autoriteiten zoals ACM en AFM passen regels afkomstig uit het privaatrecht toe in telecommunicatierecht, financieel recht en consumentenrecht. Handhaving van privaatrecht door toezichthouder verkent hoe bestuursrechtelijke toezichthouders dergelijke privaatrechtelijk geaarde regels toepassen. Het belicht knelpunten en problemen die hierbij kunnen optreden. Ook wijst de auteur naar diverse creatieve oplossingen om deze te bestrijden. Privaatrecht en publiekrecht De uitgave schijnt een kritisch licht op de handhaving van privaatrecht door publiekrechtelijke toezichthouders. Denk aan kwesties als: · Lenen regels uit het privaatrecht zich voor bestuursrechtelijke handhaving? · Sluit de achtergrond en visie van toezichthouders wel aan op die van het civiele recht? · Is deze vermenging wenselijk met het oog op goede marktwerking en consumentenbescherming? Kwesties als deze zijn slechts in beperkte mate onderzocht. Dit is de eerste uitgave die een volledige verkenning van het onderwerp biedt. Aan de hand van actuele case studies analyseert het de besluitvorming van toezichthouders. De uitgave is bestemd voor juristen gespecialiseerd in het toezichtrecht, in het bijzonder die in het telecomrecht, het financieel recht of het consumentenrecht.

Author(s):


. Hage

Publisher: Wolters Kluwer Nederland B.V.
Published at: January 2018
Edition: 1
Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.