Help, het brusje is normaal

Formaat:
Wij doneren tot 12% van je aankoopbedrag aan een onderwijs project van de Tika Foundation in Nepal.

Help, het brusje is normaal

YouBeDo
Logo van YouBeDo
Opleiderscore: starstarstarstarstar 10 YouBeDo heeft een gemiddelde beoordeling van 10 (uit 2 ervaringen)

Tip: klik op de knop om te starten met lezen!

Beschrijving

Veel mensen denken `lastig voor dat kind dat zijn broer of zus gehandicapt is, maar wat houdt het nu eigenlijk precies in om een brusje (BRoertje of zUSJE) van een kind met een beperking te zijn. Waar loop je als brusje tegenaan en waarom is het zo moeilijk om hulp te vragen. Hoe kun je leren om goed met leeftijdgenoten om te gaanals je thuis niet op je broer of zus mag oefenen. Veel brusjes hebben moeite met hun situatie en het leefklimaat waarin ze verkeren. En de kans is groot dat ze zich niet naar behoren ontwikkelen. Dan rijst de vraag `wat kun je als ouders doen om je kind te helpen. Waar vindt je hulp maar vooral ook wat heeft je `normale kind nodig en wat mag je van het brusje verwac…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Stress, Time management, Feedback geven, Werkdruk en Werk / Privé Balans.

Veel mensen denken `lastig voor dat kind dat zijn broer of zus gehandicapt is, maar wat houdt het nu eigenlijk precies in om een brusje (BRoertje of zUSJE) van een kind met een beperking te zijn. Waar loop je als brusje tegenaan en waarom is het zo moeilijk om hulp te vragen. Hoe kun je leren om goed met leeftijdgenoten om te gaanals je thuis niet op je broer of zus mag oefenen. Veel brusjes hebben moeite met hun situatie en het leefklimaat waarin ze verkeren. En de kans is groot dat ze zich niet naar behoren ontwikkelen. Dan rijst de vraag `wat kun je als ouders doen om je kind te helpen. Waar vindt je hulp maar vooral ook wat heeft je `normale kind nodig en wat mag je van het brusje verwachten. Dit zijn allemaal vragen die in dit boek aan bod komen. Hoewel de voorbeelden uit dit boek vooral betrekking hebben op een autistische stoornis, kan het wellicht ook een handleiding zijn voor ouders van brusjes wiens broer of zus een andere beperking hebben. Thea Vossen (1966), moeder van twee kinderen, heeft zich sinds haar zoon een diagnose Syndroom van Asperger kreeg, toegelegd op het opvoeden van haar autistisch kind. Toen duidelijk werd dat de ontwikkeling van haar dochter ernstig belemmerd werd door de beperking van haar oudere broer, heeft ze zich verdiept in de problemen van brusjes.

Author(s):


Thea Vossen

Publisher: Graviant Educatieve Uitgaven
Published at: January 2013
Edition: 1
Er zijn nog geen ervaringen.

    Deel je ervaring

    Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

    Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.