Het CSWS/ESES syndroom

Formaat:
Wij doneren tot 12% van je aankoopbedrag aan een onderwijs project van de Tika Foundation in Nepal.
Logo van YouBeDo
Opleiderscore: starstarstarstarstar 10 YouBeDo heeft een gemiddelde beoordeling van 10 (uit 2 ervaringen)

Tip: klik op de knop om te starten met lezen!

Beschrijving

Het CSWS/ESESsyndroom Het CSWS/ESESsyndroom is een zeldzaam epilepsiesyndroom dat alleen voorkomt op de kinderleeftijd. Kenmerkend voor CSWS/ESES is dat er tijdens de slaap sprake is van continue epileptische activiteit. Kinderen met CSWS hebben vaak gedragsproblemen. Bovendien wordt hun ontwikkeling ernstig bedreigd, doordat de epileptische activiteit de slaap verstoort. Om uw kind zo goed mogelijk te kunnen helpen, is het belangrijk dat u achtergrondinformatie heeft over deze vorm van epilepsie. Daarmee kunt u goed meedenken en meepraten over de behandeling en begeleiding van uw kind. In deze brochure vindt u informatie over het CSWS/ESESsyndroom, maar ook over andere zaken waar u als oude…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Het CSWS/ESESsyndroom Het CSWS/ESESsyndroom is een zeldzaam epilepsiesyndroom dat alleen voorkomt op de kinderleeftijd. Kenmerkend voor CSWS/ESES is dat er tijdens de slaap sprake is van continue epileptische activiteit. Kinderen met CSWS hebben vaak gedragsproblemen. Bovendien wordt hun ontwikkeling ernstig bedreigd, doordat de epileptische activiteit de slaap verstoort. Om uw kind zo goed mogelijk te kunnen helpen, is het belangrijk dat u achtergrondinformatie heeft over deze vorm van epilepsie. Daarmee kunt u goed meedenken en meepraten over de behandeling en begeleiding van uw kind. In deze brochure vindt u informatie over het CSWS/ESESsyndroom, maar ook over andere zaken waar u als ouder misschien mee te maken krijgt. Hiermee willen we u 'op weg' helpen als ouder van een kind met dit epilepsiesyndroom. U kunt deze brochure ook laten lezen aan hulpverleners, die betrokken zijn bij de zorg voor uw kind, en aan mensen die met u en uw gezin meeleven. Over Stichting ZIE Deze brochure is een initiatief van stichting Stichting ZIE (ZorgIntensief & Epilepsie). Stichting ZIE is er voor gezinnen met een kind met een epilepsiesyndroom of met moeilijk instelbare epilepsie en bijkomende problematiek zoals een (dreigende) ontwikkelingsachterstand, moeilijk verstaanbaar gedrag, lichamelijke of psychische beperkingen. Meer informatie? Meer informatie? Kijk eens op onze website www.stichtingzie.nl. Daar kunt u zich ook abonneren op onze nieuwsbrief. U kunt ons ook volgen op Facebook. Of stuur een e-mail naar info@stichtingzie.nl.

Author(s):


Maaike Ballieux-Hamel
Judith Boekel
Saski Pontier

Publisher: Piramidions
Published at: January 2016
Edition: 1
Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.