Het nieuwe werken onder het nieuwe arbeidsrecht

Formaat:
Wij doneren tot 12% van je aankoopbedrag aan een onderwijs project van de Tika Foundation in Nepal.
Logo van YouBeDo
Opleiderscore: starstarstarstarstar 10 YouBeDo heeft een gemiddelde beoordeling van 10 (uit 2 ervaringen)

Tip: klik op de knop om te starten met lezen!

Beschrijving

Dit boekje belicht de juridische kant van Het Nieuwe Werken (HNW). Het gaat hierbij om een ruim begrip van HNW; het tijd- en plaats onafhankelijk werken, flexibiliteit in de arbeidsurenomvang, levensfasebewust personeelsbeleid, in-en uitlening van arbeidskrachten, arbeidsverhoudingen buiten dienstverband. De wetgever heeft in de afgelopen jaren ingespeeld op de belangstelling in de maatschappij voor HNW. Niet alleen door de AOW-gerechtigde leeftijd te verhogen maar ook door regelgeving ten behoeve van flexibiliteit en persoonlijk maatwerk wordt de duurzame inzetbaarheid van arbeidskrachten vergroot. In deze uitgave komen nieuwe wetten aan de orde zoals de Wet Modernisering regelingen voor ve…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Het nieuwe werken, Arbeidsverhoudingen, Arbeidsrecht, Human Resource Management (HRM) en Strategisch HRM.

Dit boekje belicht de juridische kant van Het Nieuwe Werken (HNW). Het gaat hierbij om een ruim begrip van HNW; het tijd- en plaats onafhankelijk werken, flexibiliteit in de arbeidsurenomvang, levensfasebewust personeelsbeleid, in-en uitlening van arbeidskrachten, arbeidsverhoudingen buiten dienstverband. De wetgever heeft in de afgelopen jaren ingespeeld op de belangstelling in de maatschappij voor HNW. Niet alleen door de AOW-gerechtigde leeftijd te verhogen maar ook door regelgeving ten behoeve van flexibiliteit en persoonlijk maatwerk wordt de duurzame inzetbaarheid van arbeidskrachten vergroot. In deze uitgave komen nieuwe wetten aan de orde zoals de Wet Modernisering regelingen voor verlof en arbeidstijden, de omvorming van de Wet arbeid en zorg naar een Wet flexibel werken, de Wet werk en zekerheid. Er wordt aandacht besteed aan nieuwe arbeidsverhoudingen zoals payrolling en contracting, en de wijze waarop de overheid arbeidskrachten wil beschermen tegen nadelige schijnconstructies. De tekst wordt verduidelijkt met voorbeelden uit de rechtspraktijk, en bevat tips. Dit alles om werkgevers en werknemers meer inzicht te geven wat juridisch wel en niet mogelijk is bij HNW, en zodoende HNW te bevorderen. Want bij een goede uitvoering van HNW is iedereen gebaat.

Author(s):


Marilet Hollants

Publisher: Vakmedianet
Published at: May 2015
Edition: 1
Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.