Het reorganiserend vermogen van het arbeidsrecht in beweging

Formaat:
Wij doneren tot 12% van je aankoopbedrag aan een onderwijs project van de Tika Foundation in Nepal.

Het reorganiserend vermogen van het arbeidsrecht in beweging

YouBeDo
Logo van YouBeDo
Opleiderscore: starstarstarstarstar 10 YouBeDo heeft een gemiddelde beoordeling van 10 (uit 2 ervaringen)

Tip: klik op de knop om te starten met lezen!

Beschrijving

Ondernemen anno 2016 betekent handel drijven in een dynamische markt waarin technologische ontwikkelingen, automatisering, robotisering, disruptive innovation, internet en mondiale concurrentie meer dan ooit veerkracht en flexibiliteit van werkgevers verlangen. Recente voorbeelden zoals het faillissement van V&D, grote reorganisaties bij financiële instellingen en de (voorbereide) doorstart uit faillissement (Small steps en Heiploeg) laten zien welk impact deze dynamiek heeft op de arbeidsorganisatie van de werkgever. Prangende vraag is of de werkgever beschikt over instrumenten om arbeidsorganisatie in pas te laten lopen met al deze marktontwikkelingen? En of werknemersbelangen daarbij door…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Faillissement, Arbeidsrecht, Fusies & overnames, Insolventierecht / Faillissementsrecht / WSNP en Kredietcrisis.

Ondernemen anno 2016 betekent handel drijven in een dynamische markt waarin technologische ontwikkelingen, automatisering, robotisering, disruptive innovation, internet en mondiale concurrentie meer dan ooit veerkracht en flexibiliteit van werkgevers verlangen. Recente voorbeelden zoals het faillissement van V&D, grote reorganisaties bij financiële instellingen en de (voorbereide) doorstart uit faillissement (Small steps en Heiploeg) laten zien welk impact deze dynamiek heeft op de arbeidsorganisatie van de werkgever. Prangende vraag is of de werkgever beschikt over instrumenten om arbeidsorganisatie in pas te laten lopen met al deze marktontwikkelingen? En of werknemersbelangen daarbij door vakbonden en ondernemingsraden voldoende behartigt (kunnen) worden. W elke ontwikkelingen doen zich voor op het terrein van het reorganiserend vermogen van het arbeidsrecht? Diverse actuele themata op het terrein van het reorganiserend vermogen van het arbeidsrecht stonden centraal in het veertiende Nationale Arbeidsrecht Congres.

Het boek Het reorganiserend vermogen van het arbeidsrecht in beweging bevat bijdragen van sprekers van het veertiende Nationale Arbeidsrecht Congres dat op 4 en 5 november 2016 werk georganiseerd door het Hugo Sinzeimer instituut van de Universiteit van Amsterdam, de Erasmus Universiteit Rotterdam, de Radboud Universiteit Nijmegen, de Universiteit Leiden en de Vereniging voor Arbeidsrecht advocaten Nederland (VAAN).

Het congres werd voorgezeten door mr. J.J.M. de Laat, kantonrechter te Utrecht. De sprekers waren:
* Drs. J.E. (Jantine) Hak RA, partner bij Kruger, Rotterdam
* Prof. dr. A.C.J.M. (Ton) Wilthagen, hoogleraar Arbeidsmarkt aan de Tilburg University
* Mr. dr. N. (Nuna) Zeki´c, universitair docent aan de Tilburg University
* Mr. drs. A.A.J. (Alfons) Kouwenhoven, Business adviseur bij UWV
* Mr. dr. L.C.J. (Loe) Sprengers, advocaat bij Sprengers Advocaten, Utrecht, en gastmedewerker afdeling sociaal recht aan de Universiteit Leiden
* Mr. M.H.F. (Marten) van Vugt, voorzitter Recofa en rechter- commissaris bij de Rechtbank Midden-Nederland
* Mr. dr. J.H. (Zef) Even, advocaat bij SteensmaEven Advocaten, Rotterdam, en universitair docent aan de Erasmus School of Law
* Prof. mr. W.L. (Willemijn) Roozendaal, hoogleraar Sociale zekerheidsrecht aan de Vrije Universiteit Amsterdam
* Mr. dr. D.M.A. (Vivian) Bij de Vaate, universitair docent aan de Vrije Universiteit Amsterdam


Author(s):


N. Zekic

Publisher: Sdu Uitgevers
Published at: March 2017
Edition: 1
Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.