Het vertrouwensbeginsel bij de interstatelijke samenwerking in strafzaken

Formaat:
Wij doneren tot 12% van je aankoopbedrag aan een onderwijs project van de Tika Foundation in Nepal.

Het vertrouwensbeginsel bij de interstatelijke samenwerking in strafzaken

YouBeDo
Logo van YouBeDo
Opleiderscore: starstarstarstarstar 10 YouBeDo heeft een gemiddelde beoordeling van 10 (uit 2 ervaringen)

Tip: klik op de knop om te starten met lezen!

Beschrijving

In Het vertrouwensbeginsel bij de interstatelijke samenwerking in strafzaken wordt het vertrouwensbeginsel aan de hand van verschillende dimensies besproken. Deze analyse wordt vervolgens gebruikt om uit te leggen welke rol het vertrouwensbeginsel kan en hoort te spelen binnen de strafrechtelijke samenwerking in de Europese Unie. Vertrouwen bij de interstatelijke samenwerking in strafzaken Vanuit een verdragsrechtelijke benadering worden literatuur, verdragen, wetten en jurisprudentie over het vertrouwensbeginsel geanalyseerd. Vervolgens wordt aan de hand van acht dimensies het vertrouwensbeginsel bij de interstatelijke samenwerking in strafzaken beschreven. Deze #typologie# wordt vervolgens…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Bemiddelingsvaardigheden, Mediation, Strategisch onderhandelen, Onderhandelen (verkoop) en Debatteren.

In Het vertrouwensbeginsel bij de interstatelijke samenwerking in strafzaken wordt het vertrouwensbeginsel aan de hand van verschillende dimensies besproken. Deze analyse wordt vervolgens gebruikt om uit te leggen welke rol het vertrouwensbeginsel kan en hoort te spelen binnen de strafrechtelijke samenwerking in de Europese Unie. Vertrouwen bij de interstatelijke samenwerking in strafzaken Vanuit een verdragsrechtelijke benadering worden literatuur, verdragen, wetten en jurisprudentie over het vertrouwensbeginsel geanalyseerd. Vervolgens wordt aan de hand van acht dimensies het vertrouwensbeginsel bij de interstatelijke samenwerking in strafzaken beschreven. Deze #typologie# wordt vervolgens toegepast op de strafrechtelijke samenwerking binnen de Europese Unie - en de bevindingen worden getoetst aan de eerder beschreven dimensies. Hieruit volgen conclusies en aanbevelingen aan de wetgever, de rechter en het bestuur in zowel nationaal als Europees verband. De onderwerpen in vogelvlucht: · de descriptieve werking van het vertrouwensbeginsel · de normatief-voorwaardelijke werking van het vertrouwensbeginsel · de normatief-beperkende werking van het vertrouwensbeginsel · vertrouwensbeginsel bij klassiek-verdragsrechtelijke samenwerking · onderling vertrouwen en het vertrouwensbeginsel in de Europese samenwerking in strafzaken · het institutionele kader · maatregelen om het onderling vertrouwen te bevorderen · maatregelen voor een betere samenwerking · conclusies en aanbevelingen

Author(s):Publisher: Wolters Kluwer Nederland B.V.
Published at: March 2017
Edition: 1
Er zijn nog geen ervaringen.

    Deel je ervaring

    Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

    Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.