Het wijzigen van de akte van splitsing in appartementsrechten

Formaat:
Wij doneren tot 12% van je aankoopbedrag aan een onderwijs project van de Tika Foundation in Nepal.
Logo van YouBeDo
Opleiderscore: starstarstarstarstar 10 YouBeDo heeft een gemiddelde beoordeling van 10 (uit 2 ervaringen)

Tip: klik op de knop om te starten met lezen!

Beschrijving

In deze scriptie is onderzoek gedaan naar de procedure voor de wijziging van de akte van splitsing in appartementsrechten. Bij de ontwikkeling van de huidige wettelijke regeling is onvoldoende rekening gehouden met de praktische uitwerking ervan. De aanpassing van de regeling in 2005 is een goede stap geweest richting meer flexibiliteit, maar de procedure sluit nog steeds niet goed aan op de praktijk en is onnodig kostbaar en tijdrovend. Het onderzoek bestaat uit een uitgebreide literatuurstudie en twee interviews met deskundigen op het gebied van appartementsrechten. Door literatuuronderzoek en kwalitatief praktijkonderzoek te combineren is er een vollediger beeld geschetst van de werking v…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Vastgoedrecht en Appartementsrecht, Flexibiliteit, Adviesrecht, Bouwrecht en Huurrecht.

In deze scriptie is onderzoek gedaan naar de procedure voor de wijziging van de akte van splitsing in appartementsrechten. Bij de ontwikkeling van de huidige wettelijke regeling is onvoldoende rekening gehouden met de praktische uitwerking ervan. De aanpassing van de regeling in 2005 is een goede stap geweest richting meer flexibiliteit, maar de procedure sluit nog steeds niet goed aan op de praktijk en is onnodig kostbaar en tijdrovend. Het onderzoek bestaat uit een uitgebreide literatuurstudie en twee interviews met deskundigen op het gebied van appartementsrechten. Door literatuuronderzoek en kwalitatief praktijkonderzoek te combineren is er een vollediger beeld geschetst van de werking van de procedure van wijziging van de akte van splitsing in de praktijk. De aanbevelingen voor de aanpassing van de wettelijke regeling hebben hierdoor aan kracht gewonnen. Deze scriptie bevat tevens een uitgebreid overzicht van vele aspecten van het appartementsrecht en alle hierbij behorende literatuur en jurisprudentie. Het is daarmee een relevant en praktisch naslagwerk voor studenten, juristen en leden van verenigingen van eigenaars. Marloes Bakker is momenteel werkzaam als kandidaat-notaris. Dit onderzoek vormt de afsluiting van haar masterexamen Notarieel Recht aan de Universiteit van Amsterdam. Dit onderzoek is bekroond met de scriptieprijs privaatrecht van het Instituut voor Bouwrecht.

Author(s):


M.N. Bakker

Publisher: Stichting Instituut voor Bouwrecht
Published at: July 2018
Edition: 1
Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.