Jurisprudentie en regelgeving

Formaat:
Wij doneren tot 12% van je aankoopbedrag aan een onderwijs project van de Tika Foundation in Nepal.

Jurisprudentie en regelgeving

YouBeDo
Logo van YouBeDo
Opleiderscore: starstarstarstarstar 10 YouBeDo heeft een gemiddelde beoordeling van 10 (uit 2 ervaringen)

Tip: klik op de knop om te starten met lezen!

Beschrijving

In de Serie Bouw- en Aanbestedingsrecht geeft de auteur een op de praktijk gerichte behandeling van de belangrijkste onderwerpen uit het bouw- en aanbestedingsrecht. Centraal staat de behandeling van de verschillende algemene voorwaarden in de bouw. Het commentaar van de schrijver op elk van deze algemene voorwaarden is voorzien van veel jurisprudentie, ook die niet elders is gepubliceerd, met name van de Raad van Arbitrage voor de Bouw alsmede de overheidsrechter. Op deze wijze worden de belangrijkste onderwerpen uit het bouw- en aanbestedingsrecht in deeltjes van beperkte omvang, doch tamelijk uitputtend, behandeld. Daarbij komen in de eerste plaats die onderwerpen aan de orde, die in de p…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Consumentenrecht, Algemene voorwaarden, Contractmanagement, E-commerce en Erfrecht.

In de Serie Bouw- en Aanbestedingsrecht geeft de auteur een op de praktijk gerichte behandeling van de belangrijkste onderwerpen uit het bouw- en aanbestedingsrecht. Centraal staat de behandeling van de verschillende algemene voorwaarden in de bouw. Het commentaar van de schrijver op elk van deze algemene voorwaarden is voorzien van veel jurisprudentie, ook die niet elders is gepubliceerd, met name van de Raad van Arbitrage voor de Bouw alsmede de overheidsrechter. Op deze wijze worden de belangrijkste onderwerpen uit het bouw- en aanbestedingsrecht in deeltjes van beperkte omvang, doch tamelijk uitputtend, behandeld. Daarbij komen in de eerste plaats die onderwerpen aan de orde, die in de praktijk het meest aanleiding tot conflicten geven. Deel 2 behandelt: Hoofdstuk 4: Aansprakelijkheid na onderhoudsperiode Hoofdstuk 5: Aansprakelijkheid na oplevering volgens het BW Bij de negende druk In deze negende druk zijn de volgende wijzigingen aangebracht: - De verwijzing naar de UAV 1968 is geschrapt. - De rechtspraak op art. 1645 oud BW is zo goed als geheel geschrapt. - De UAV 2012 is verwerkt. - Alle rechtspraak van voor 1945 is verwijderd. - De AVA 2013 is verwerkt. - De AV bij Model KA 2014 is verwerkt. - De verwijzingen naar de AVKA 1979 zijn geschrapt alsmede de GIW voorwaarden van voor 2007. - De opzet van de bespreking van de aansprakelijkheid na oplevering is ingrijpend gewijzigd en meer dan voorheen geënt op de volgorde van de diverse regelingen. - De uitspraken van de Geschillencommissie Garantiewoningen zijn verwerkt (soms met een nummer, soms zonder een nummer, omdat daar niet in alle gevallen over werd beschikt; deze uitspraken zijn te vinden op de website van deze commissie).

Author(s):


M.A. van Wijngaarden

Publisher: Uitgeverij Paris B.V.
Published at: March 2014
Edition: 1
Er zijn nog geen ervaringen.

    Deel je ervaring

    Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

    Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.