Jurisprudentie WWZ 2015-2016

Formaat:
Wij doneren tot 12% van je aankoopbedrag aan een onderwijs project van de Tika Foundation in Nepal.
Logo van YouBeDo

Tip: klik op de knop om te starten met lezen!

Beschrijving

Het arbeidsrecht is door de inwerkingtreding van de Wet werk en zekerheid ingrijpend gewijzigd. De parlementaire geschiedenis laat sommige belangrijke vragen over de nieuwe wet onbeantwoord. Het is aan de rechtspraktijk om deze vragen verder in te vullen. Deze bundel geeft een overzicht van de door de rechter gegeven invulling in het 'eerste jaar' Wwz-rechtspraak. De bundel bevat een overzicht, selectie en analyse van deze rechtspraak. Per gerechtelijke instantie kan worden gezocht in de gepubliceerde uitspraken, onderverdeeld in zeven categorieën: concurrentiebeding, aanzegverplichting, opzegging (inclusief ontslag op staande voet), procesrecht, ontbindingsverzoeken door werkgever, ontbindi…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Het arbeidsrecht is door de inwerkingtreding van de Wet werk en zekerheid ingrijpend gewijzigd. De parlementaire geschiedenis laat sommige belangrijke vragen over de nieuwe wet onbeantwoord. Het is aan de rechtspraktijk om deze vragen verder in te vullen. Deze bundel geeft een overzicht van de door de rechter gegeven invulling in het 'eerste jaar' Wwz-rechtspraak. De bundel bevat een overzicht, selectie en analyse van deze rechtspraak. Per gerechtelijke instantie kan worden gezocht in de gepubliceerde uitspraken, onderverdeeld in zeven categorieën: concurrentiebeding, aanzegverplichting, opzegging (inclusief ontslag op staande voet), procesrecht, ontbindingsverzoeken door werkgever, ontbindingsverzoeken door werknemer en beëindiging met wederzijds goedvinden. Vervolgens worden deze categorieën in drie rubrieken behandeld. De eerste rubriek bestaat uit een selectie van de meest exemplarische uitspraken. De tweede rubriek bevat de - soms nog voorlopige en tentatieve - lijnen in de jurisprudentie. Tot slot bestaat de derde rubriek uit een register waarin een chronologisch overzicht én een korte samenvatting van de uitspraken per gerechtelijke instantie zijn opgenomen.

Author(s):


Barend Barentsen
M.Y.H.G. Erkens
H.L. Doorn

Publisher: Boom uitgevers Den Haag
Published at: January 2017
Edition: 1
Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.