Jurispudentie en regelgeving

Formaat:
Wij doneren tot 12% van je aankoopbedrag aan een onderwijs project van de Tika Foundation in Nepal.

Jurispudentie en regelgeving

YouBeDo
Logo van YouBeDo
Opleiderscore: starstarstarstarstar 10 YouBeDo heeft een gemiddelde beoordeling van 10 (uit 2 ervaringen)

Tip: klik op de knop om te starten met lezen!

Beschrijving

In de Serie Bouw- en Aanbestedingsrecht geeft de auteur een op de praktijk gerichte behandeling van de belangrijkste onderwerpen uit het bouw- en aanbestedingsrecht. Centraal staat de behandeling van de verschillende algemene voorwaarden in de bouw. Het commentaar van de schrijver op elk van deze algemene voorwaarden is voorzien van veel jurisprudentie, ook die niet elders is gepubliceerd, met name van de Raad van Arbitrage voor de Bouw alsmede de overheidsrechter. Op deze wijze worden de belangrijkste onderwerpen uit het bouw- en aanbestedingsrecht in deeltjes van beperkte omvang, doch tamelijk uitputtend, behandeld. Daarbij komen in de eerste plaats die onderwerpen aan de orde, die in de p…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Consumentenrecht, Algemene voorwaarden, Contractmanagement, E-commerce en Erfrecht.

In de Serie Bouw- en Aanbestedingsrecht geeft de auteur een op de praktijk gerichte behandeling van de belangrijkste onderwerpen uit het bouw- en aanbestedingsrecht. Centraal staat de behandeling van de verschillende algemene voorwaarden in de bouw. Het commentaar van de schrijver op elk van deze algemene voorwaarden is voorzien van veel jurisprudentie, ook die niet elders is gepubliceerd, met name van de Raad van Arbitrage voor de Bouw alsmede de overheidsrechter. Op deze wijze worden de belangrijkste onderwerpen uit het bouw- en aanbestedingsrecht in deeltjes van beperkte omvang, doch tamelijk uitputtend, behandeld. Daarbij komen in de eerste plaats die onderwerpen aan de orde, die in de praktijk het meest aanleiding tot conflicten geven. Deel 15 behandelt: Hoofdstuk 39: Verantwoordelijkheid voor bouwstoffen Hoofdstuk 40: Onvoorziene omstandigheden Hoofdstuk 40a: Inleiding op de vormen van (voortijdige) beëindiging van de overeenkomst onder het BW en de UAV 2012 (1989) en de UAV-GC 2005 Hoofdstuk 40b: Schorsing van het werk en beëindiging in onvoltooide staat door de opdrachtgever Hoofdstuk 40c: In gebreke blijven, waarschijnlijk in gebreke blijven, onvermogen of overlijden van opdrachtgever; ontbinding door aannemer/opdrachtnemer Hoofdstuk 40d: In gebreke blijven, onvermogen of overlijden van de aannemer/opdrachtnemer; ontbinding door opdrachtgever Hoofdstuk 40e: Retentierecht Hoofdstuk 40f: Bescherming van de consument volgens het BW Bij de zesde druk Opnieuw is aan dit deel een nieuw onderwerp toegevoegd. Het gaat om de wettelijke bescherming van de consument (zie hoofdstuk 40f). Daarnaast is de bespreking van de onvoorziene omstandigheden ingrijpend gewijzigd. Voorts is rekening gehouden met de invoering van de UAV 2012, die de UAV 1989 heeft vervangen alsmede de invoering van de AVA 2013, die de AVA 1992 vervangt. Zoals altijd is er veel nieuwe rechtspraak verwerkt, die weliswaar wel openbaar toegankelijk is, maar nergens geordend bij elkaar gebracht. Over de auteurs Mr. M.A. van Wijngaarden: in leven emeritus hoogleraar bouwrecht aan de Rijksuniversiteit Leiden Prof. mr. dr. M.A.B. Chao-Duivis: hoogleraar bouwrecht aan de Technische Universiteit Delft

Author(s):


M.A. van Wijngaarden

Publisher: Uitgeverij Paris B.V.
Edition: 1
Er zijn nog geen ervaringen.

    Deel je ervaring

    Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

    Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.