Kennismaking met het burgerlijk procesrecht

Formaat:
Wij doneren tot 12% van je aankoopbedrag aan een onderwijs project van de Tika Foundation in Nepal.
Logo van YouBeDo
Opleiderscore: starstarstarstarstar 10 YouBeDo heeft een gemiddelde beoordeling van 10 (uit 2 ervaringen)

Tip: klik op de knop om te starten met lezen!

Beschrijving

Van Gustav Walker, een van de ontwerpers van de invloedrijke, in 1898 in werking getreden Oostenrijkse Zivilprozessordnung, is de uitspraak dat de verhouding tussen materieel recht en procesrecht vergelijkbaar is met die tussen een idee en de uitvoering ervan. Het burgerlijk procesrecht geeft aan het materiële privaatrecht niet alleen handen en voeten, maar ook tanden. Het gaat over de weg die moet worden gevolgd totdat een geschil in een rechterlijk vonnis wordt beslecht en over de wijze waarop dat vonnis eventueel met dwang kan worden uitgevoerd. Dit rechtsgebied is bij uitstek gericht op het behalen van praktische resultaten, maar wel met inachtneming van oeroude rechtsbeginselen, zoals h…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Van Gustav Walker, een van de ontwerpers van de invloedrijke, in 1898 in werking getreden Oostenrijkse Zivilprozessordnung, is de uitspraak dat de verhouding tussen materieel recht en procesrecht vergelijkbaar is met die tussen een idee en de uitvoering ervan. Het burgerlijk procesrecht geeft aan het materiële privaatrecht niet alleen handen en voeten, maar ook tanden. Het gaat over de weg die moet worden gevolgd totdat een geschil in een rechterlijk vonnis wordt beslecht en over de wijze waarop dat vonnis eventueel met dwang kan worden uitgevoerd. Dit rechtsgebied is bij uitstek gericht op het behalen van praktische resultaten, maar wel met inachtneming van oeroude rechtsbeginselen, zoals het beginsel van hoor en wederhoor. Zonder een eerlijk proces is rechtsbescherming niet mogelijk. Dit boekje is in eerste plaats bestemd voor de beginnende rechtenstudent. Enige kennis van het procesrecht en zijn zeer eigen terminologie is onmisbaar bij de studie van het materiële privaatrecht en bij het lezen en begrijpen van rechtspraak. Ook kan deze uitgave van nut zijn voor gevorderde studenten die zich eerst algemeen willen oriënteren en voor anderen dan rechtenstudenten die willen kennismaken met deze boeiende, in volle ontwikkeling verkerende rechtstak. Met betrekking tot de vernieuwing van het burgerlijk procesrecht die het gevolg is van #KEI# is in deze veertiende druk gekozen voor een tijdelijke #tweesporen-oplossing#: in verband met de gefaseerde en qua tijdstip nog niet geheel vaststaande invoering van deze vernieuwing blijft in deze druk het tot nu toe bestaande recht nog het uitgangspunt , maar in een apart hoofdstuk 8a wordt deze operatie aangekondigd, uitgelegd en zo goed als nu mogelijk is in al haar fases beschreven. Daarnaast zijn de gebruikelijke doorgaans kleinere wijzigingen sinds de vorige druk verwerkt.

Author(s):


P.A.M. Meijknecht

Publisher: Wolters Kluwer Nederland B.V.
Published at: August 2017
Edition: 1
Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.