Kinderen, gevlucht en alleen

Formaat:
Wij doneren tot 12% van je aankoopbedrag aan een onderwijs project van de Tika Foundation in Nepal.

Kinderen, gevlucht en alleen

YouBeDo
Logo van YouBeDo
Opleiderscore: starstarstarstarstar 10 YouBeDo heeft een gemiddelde beoordeling van 10 (uit 2 ervaringen)

Tip: klik op de knop om te starten met lezen!

Beschrijving

Onder de vluchtelingen bevindt zich een heel kwetsbare groep: alleenstaande gevluchte kinderen. Kinderen die zijn gevlucht zonder hun ouders. Gedurende de vlucht en later in Europa is er niemand die het gezag over hen heeft en dus wettelijk verantwoordelijk is. Dit maakt hen bijzonder kwetsbaar. Stichting Nidos heeft, als jeugdbeschermingsinstelling voor vluchtelingenkinderen, tientallen jaren ervaring met deze groep. In dit boek worden relevante kennis en inzichten beschreven die Nidos de afgelopen decennia heeft ontwikkeld op basis van ervaring, onderzoek en internationale literatuur. Aan bod komen relevante cultuurverschillen, basis- en begeleidingsbehoeftes, gezondheidsbeleving, psychotr…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Kindercoach, Coaching, Pedagogiek, Gezinscoach en ADHD / ADD.

Onder de vluchtelingen bevindt zich een heel kwetsbare groep: alleenstaande gevluchte kinderen. Kinderen die zijn gevlucht zonder hun ouders. Gedurende de vlucht en later in Europa is er niemand die het gezag over hen heeft en dus wettelijk verantwoordelijk is. Dit maakt hen bijzonder kwetsbaar. Stichting Nidos heeft, als jeugdbeschermingsinstelling voor vluchtelingenkinderen, tientallen jaren ervaring met deze groep. In dit boek worden relevante kennis en inzichten beschreven die Nidos de afgelopen decennia heeft ontwikkeld op basis van ervaring, onderzoek en internationale literatuur. Aan bod komen relevante cultuurverschillen, basis- en begeleidingsbehoeftes, gezondheidsbeleving, psychotrauma, interculturele (ortho)pedagogiek, integratie en terugkeer. Het boek is geschikt voor iedereen die werkt met alleenstaande minderjarige vreemdelingen (amv) of gewoon geïnteresseerd is in kinderen die na oorlog, armoede, onzekerheid en ontworteling hun weg moeten zoeken in een voor hen onbekend land. Het boek biedt met name jeugdhulpverleners, (ortho)pedagogen, psychologen, onderwijzers en begeleiders inzicht in wie deze kinderen zijn en handvatten voor wat zij nodig hebben.

Author(s):


M.T. Schippers

Publisher: Brave New Books
Published at: September 2017
Edition: 1
Er zijn nog geen ervaringen.

    Deel je ervaring

    Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

    Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.