Koop en Consumentenkoop

Formaat:
Wij doneren tot 12% van je aankoopbedrag aan een onderwijs project van de Tika Foundation in Nepal.

Koop en Consumentenkoop

YouBeDo
Logo van YouBeDo

Tip: klik op de knop om te starten met lezen!

Beschrijving

In deze uitgave lees je alles wat je voor je studie moet weten over het Nederlandse kooprecht. Alle belangrijke wetsartikelen worden toegelicht met voorbeelden en actuele rechtspraak # en uiteraard komen belangrijke nieuwe arresten van de Hoge Raad uitgebreid aan bod. In Koop en consumentenkoop vind je de tekst van wetsartikelen, gevolgd door een toelichting met voorbeelden en relevante rechtspraak. Aan de invloed van het Europese recht op het BW wordt ruim aandacht besteed, net als aan het arrest van de Hoge Raad over de ambtshalve toetsing van Europees consumentenrecht en bijvoorbeeld de arresten over de #gratis# mobiele telefoons. Je hebt eenvoudig toegang tot lagere rechtspraak via www.r…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Consumentenrecht, Erfrecht, Beslag- en executierecht, Excel en Draaitabellen.

In deze uitgave lees je alles wat je voor je studie moet weten over het Nederlandse kooprecht. Alle belangrijke wetsartikelen worden toegelicht met voorbeelden en actuele rechtspraak # en uiteraard komen belangrijke nieuwe arresten van de Hoge Raad uitgebreid aan bod. In Koop en consumentenkoop vind je de tekst van wetsartikelen, gevolgd door een toelichting met voorbeelden en relevante rechtspraak. Aan de invloed van het Europese recht op het BW wordt ruim aandacht besteed, net als aan het arrest van de Hoge Raad over de ambtshalve toetsing van Europees consumentenrecht en bijvoorbeeld de arresten over de #gratis# mobiele telefoons. Je hebt eenvoudig toegang tot lagere rechtspraak via www.rechtspraak.nl, maar vanwege de illustratieve waarde wordt de lagere rechtspraak ook vaak in de tekst besproken. Aan de orde komen de hoofdlijnen van: #de koopregeling #consumentenbescherming #verplichtingen van de verkoper #het conformiteitsvereiste #gevolgen van niet-nakoming door de verkoper #productaansprakelijkheid #de verplichtingen van de koper (betaling) #koop van onroerende zaken #de handelskoop #algemene voorwaarden Aan het eind van de hoofdstukken zijn multiplechoicevragen en cases opgenomen, waarmee je kunt testen of je de stof voldoende begrijpt. Deze uitgave is dan ook vooral bedoeld voor studenten die de hoofdlijnen van het algemene verbintenissen- en contractenrecht kennen. Door verwijzingen naar rechtspraak en literatuur is deze publicatie echter ook voor professionals in de praktijk een waardevol naslagwerk.

Author(s):


P. Klik

Publisher: Wolters Kluwer Nederland B.V.
Published at: September 2017
Edition: 1
Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.