Lang leve de ondernemingsraad!

Formaat:
Wij doneren tot 12% van je aankoopbedrag aan een onderwijs project van de Tika Foundation in Nepal.
Logo van YouBeDo
Opleiderscore: starstarstarstarstar 10 YouBeDo heeft een gemiddelde beoordeling van 10 (uit 2 ervaringen)

Tip: klik op de knop om te starten met lezen!

Beschrijving

De Wet op de Ondernemingsraden (WOR) bestaat in 2015 alweer vijfenzestig jaar. Is de WOR nog van deze tijd, vragen sommigen zich af? Een aantal recente publicaties spreekt zelfs over afschaffing ervan. De or zou binnen de huidige arbeidsverhoudingen geen toegevoegde waarde meer hebben. Is het zoeken naar andere vormen van medewerkersparticipatie en belangenbehartiging juist in deze tijd niet passender? De auteurs van dit boek verwelkomen nieuwe vormen van participatie. Zij vinden echter dat de ondernemingsraad met zijn wettelijke basis nodig blijft om medezeggenschap bij beleidsvorming zo goed mogelijk tot haar recht te laten komen. Wie anders kan de bestuurder, waar nodig, voldoende tegenwi…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Arbeidsverhoudingen, Ondernemingsraad (OR), Arbeidsrecht, Mediation en Arbeidsvoorwaarden.

De Wet op de Ondernemingsraden (WOR) bestaat in 2015 alweer vijfenzestig jaar. Is de WOR nog van deze tijd, vragen sommigen zich af? Een aantal recente publicaties spreekt zelfs over afschaffing ervan. De or zou binnen de huidige arbeidsverhoudingen geen toegevoegde waarde meer hebben. Is het zoeken naar andere vormen van medewerkersparticipatie en belangenbehartiging juist in deze tijd niet passender? De auteurs van dit boek verwelkomen nieuwe vormen van participatie. Zij vinden echter dat de ondernemingsraad met zijn wettelijke basis nodig blijft om medezeggenschap bij beleidsvorming zo goed mogelijk tot haar recht te laten komen. Wie anders kan de bestuurder, waar nodig, voldoende tegenwicht bieden en opkomen voor de belangen van medewerkers? Wie anders is een vertrouwde partij en gesprekspartner voor betrokkenen. Welke andere vorm kan het wetenschappelijk bewezen effect van de or op het ondernemingsbeleid evenaren? In tien hoofdstukken worden verschillende aspecten van medezeggenschap beschreven die nog altijd het effectiefst met een goed toegeruste ondernemingsraad te verwezenlijken zijn. Ze vormen samen een inspirerende bundeling van kansen voor ondernemingsraden die vernieuwend willen zijn en tegelijkertijd zelfbewust hun positie blijven innemen. De auteurs schrijven elk vanuit hun eigen expertise en opvattingen. Allen zijn ervan overtuigd: de ondernemingsraad blijft ertoe doen!

Author(s):


Harry Hartmann
Johannes Kooistra

Publisher: Vakmedianet
Published at: July 2015
Edition: 1
Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.