Leerstukken van bestuursprocesrecht

Formaat:
Wij doneren tot 12% van je aankoopbedrag aan een onderwijs project van de Tika Foundation in Nepal.
Logo van YouBeDo

Tip: klik op de knop om te starten met lezen!

Beschrijving

Leerstukken van bestuursprocesrecht geeft niet alleen de hoofdlijnen van het bestuursprocesrecht weer, maar analyseert en bekritiseert deze ook. Het boek gaat er vanuit dat u basiskennis van het geldende Nederlandse bestuursprocesrecht heeft. Op de onderdelen wordt materiaal aangereikt om die kennis uit te breiden. Het belangrijkste doel van dit boek is het versterken van inzicht, door aandacht te geven aan keuzen die bij de inrichting van het bestuursprocesrecht zijn - en nog steeds worden - gemaakt en het problematiseren van die keuzen. Bestuursprocesrecht Het bestuursprocesrecht is voortdurend in beweging. Als het niet de wetgever is die bepaalde ontwikkelingen in gang zet, dan is het de …

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Bestuursprocesrecht, Staats- en bestuursrecht, Strafrecht, Procesrecht & Bewijsrecht en Arbeidsprocesrecht.

Leerstukken van bestuursprocesrecht geeft niet alleen de hoofdlijnen van het bestuursprocesrecht weer, maar analyseert en bekritiseert deze ook. Het boek gaat er vanuit dat u basiskennis van het geldende Nederlandse bestuursprocesrecht heeft. Op de onderdelen wordt materiaal aangereikt om die kennis uit te breiden. Het belangrijkste doel van dit boek is het versterken van inzicht, door aandacht te geven aan keuzen die bij de inrichting van het bestuursprocesrecht zijn - en nog steeds worden - gemaakt en het problematiseren van die keuzen. Bestuursprocesrecht Het bestuursprocesrecht is voortdurend in beweging. Als het niet de wetgever is die bepaalde ontwikkelingen in gang zet, dan is het de rechtspraktijk. Daarnaast zijn er bijdragen uit de academische wereld die richtinggevend kunnen zijn. Een voorbeeld van een belangrijke verandering die in de rechtspraktijk is opgezet, is de zogenaamde Nieuwe zaaks behandeling. Die nieuwe aanpak roept, net zoals elke andere belangrijke wijziging, de vraag op naar de betekenis ervan voor het theoretische raamwerk van het bestuursprocesrecht. Andersom kunnen nieuwe ontwikkelingen beter worden begrepen als ze worden geplaatst in dat raamwerk. Zo verkeren theorie en praktijk in een dynamische verhouding tot elkaar. Over de auteurs De eerste auteur van het boek is Boudewijn de Waard, hoogleraar Staats- en bestuursrecht aan de Universiteit van Tilburg. Hoofdstuk 6, ?Interacties in de bestuursrechtspleging?, werd geschreven door Gio ten Berge, emeritus hoogleraar Staats- en bestuursrecht met inbegrip van het bestuursprocesrecht aan de Universiteit Utrecht.

Author(s):


B.W.N. de Waard

Publisher: Wolters Kluwer Nederland B.V.
Published at: September 2015
Edition: 1
Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.