Leugens en hun detectie

Formaat:
Wij doneren tot 12% van je aankoopbedrag aan een onderwijs project van de Tika Foundation in Nepal.

Leugens en hun detectie

YouBeDo
Logo van YouBeDo
Opleiderscore: starstarstarstarstar 10 YouBeDo heeft een gemiddelde beoordeling van 10 (uit 2 ervaringen)

Tip: klik op de knop om te starten met lezen!

Beschrijving

Liegen is eigen aan de mens en aan het maatschappelijk leven. Er bestaat geen vorm van gedrag, geen specifiek antwoord en geen specifieke lichaamsreactie die samenhangt met leugenachtigheid. Wetenschappelijk onderzoek toonde evenwel aan dat afwijkingen van het basisgedrag significant meer of juist minder voorkomen bij leugenaars. Ieder mens vertoont dus eigen individuele leugensignalen. De auteurs overlopen de functie van leugens in de samenleving, met een historisch overzicht van de leugendetectie tot op heden. Er is ruime aandacht voor psychofysiologische en psychologische processen, die de oorzaak zijn van verbale, non-verbale en geschreven leugensignalen. Dit werk heeft de betrachting ee…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Liegen is eigen aan de mens en aan het maatschappelijk leven. Er bestaat geen vorm van gedrag, geen specifiek antwoord en geen specifieke lichaamsreactie die samenhangt met leugenachtigheid. Wetenschappelijk onderzoek toonde evenwel aan dat afwijkingen van het basisgedrag significant meer of juist minder voorkomen bij leugenaars. Ieder mens vertoont dus eigen individuele leugensignalen. De auteurs overlopen de functie van leugens in de samenleving, met een historisch overzicht van de leugendetectie tot op heden. Er is ruime aandacht voor psychofysiologische en psychologische processen, die de oorzaak zijn van verbale, non-verbale en geschreven leugensignalen. Dit werk heeft de betrachting een state of the art te maken van huidige nationale en internationale wetenschappelijke kennis over de leugen en zijn detectie. Het boek richt zich in de eerste plaats tot beroepsgroepen die, meer dan andere, met leugens geconfronteerd worden en waar het opsporen ervan een centrale rol speelt, met name de magistratuur, de politie, de advocatuur en deskundigen aangesteld in onderzoeken. Maar ook de geïnteresseerde burger kan vernemen hoe leugens in het dagelijks leven kunnen ontdekt worden. Marc Bockstaele is (ere)hoofdcommissaris bij de federale gerechtelijke politie Gent, inhoudelijk coördinator van de Belgische cursussen verhoortechnieken.

Author(s):


M. Bockstaele
S. Raeymaekers
E. Enhus

Publisher: Maklu, Uitgever
Published at: November 2018
Edition: 1
Er zijn nog geen ervaringen.

    Deel je ervaring

    Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

    Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.