Methoden voor Journalism Studies

Formaat:
Wij doneren tot 12% van je aankoopbedrag aan een onderwijs project van de Tika Foundation in Nepal.

Methoden voor Journalism Studies

YouBeDo
Logo van YouBeDo
Opleiderscore: starstarstarstarstar 10 YouBeDo heeft een gemiddelde beoordeling van 10 (uit 2 ervaringen)

Tip: klik op de knop om te starten met lezen!

Beschrijving

In Methoden voor journalism studies staan zes onderzoeksmethoden centraal om journalistiek op een wetenschappelijke manier te bestuderen. Met deze beknopte handleiding leren uw studenten zelfstandig een eenvoudig onderzoek opzetten, uitvoeren en verantwoorden. Bevragen, observeren en doorlichten Het boek bestaat uit drie delen: bevragen, observeren en doorlichten. Van elke activiteit behandelt het een kwalitatieve en een kwantitatieve variant. Achtereenvolgens komen aan bod: focusgroepen, surveys, nieuwsetnografie, experimenteel onderzoek, kwalitatieve en kwantitatieve inhoudsanalyse. Elke methode wordt uitgelegd aan de hand van concrete en recente onderzoeksliteratuur. Daardoor maken uw stu…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: SQL, Microsoft SQL Server, MySQL, Data Science en PostgreSQL.

In Methoden voor journalism studies staan zes onderzoeksmethoden centraal om journalistiek op een wetenschappelijke manier te bestuderen. Met deze beknopte handleiding leren uw studenten zelfstandig een eenvoudig onderzoek opzetten, uitvoeren en verantwoorden. Bevragen, observeren en doorlichten Het boek bestaat uit drie delen: bevragen, observeren en doorlichten. Van elke activiteit behandelt het een kwalitatieve en een kwantitatieve variant. Achtereenvolgens komen aan bod: focusgroepen, surveys, nieuwsetnografie, experimenteel onderzoek, kwalitatieve en kwantitatieve inhoudsanalyse. Elke methode wordt uitgelegd aan de hand van concrete en recente onderzoeksliteratuur. Daardoor maken uw studenten ook kennis met wetenschappelijke artikelen uit de bekende journals op het gebied van journalism studies. Praktische methode voor hbo- en wo-studenten journalistiek Methoden voor journalism studies is een praktische en unieke methode voor hbo- en wo-studenten journalistiek die aan de slag willen met een scriptie of wetenschappelijk onderzoek. Nieuw in deze druk Deze tweede druk is volledig geactualiseerd en bevat nog meer informatie over het interview en literatuurstudie. Over de auteurs Willem Koetsenruijter en Tom van Hout zijn beiden universitair docent aan de opleiding Journalistiek en Nieuwe Media van de Universiteit Leiden en doceren daar onder andere het vak Methoden en theorieën van journalism studies. Tom Van Hout is tevens als universitair hoofddocent verbonden aan de Universiteit Antwerpen.

Author(s):


Willem Koetsenruijter

Publisher: Boom uitgevers Amsterdam
Published at: May 2018
Edition: 2
Er zijn nog geen ervaringen.

    Deel je ervaring

    Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

    Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.