MiFID II/MiFIR: nieuwe regels voor beleggingsondernemingen en financiële markten

Formaat:
Wij doneren tot 12% van je aankoopbedrag aan een onderwijs project van de Tika Foundation in Nepal.

MiFID II/MiFIR: nieuwe regels voor beleggingsondernemingen en financiële markten

YouBeDo
Logo van YouBeDo
Opleiderscore: starstarstarstarstar 10 YouBeDo heeft een gemiddelde beoordeling van 10 (uit 2 ervaringen)

Tip: klik op de knop om te starten met lezen!

Beschrijving

Beleggingsondernemingen en gereglementeerde markten worden sinds 1 november 2007op indringende wijze gereguleerd door de Europese Markets in Financial Instruments Directive (MiFID), de MiFID-uitvoeringsrichtlijn en de MiFID-uitvoeringsverordening (MiFID-regime). Per 3 januari 2017 - een kleine tien jaar later - wordt het MiFID-regime vervangen door MiFID II, bestaande uit onder meer een richtlijn (MiFID II), de Markets in Financial Instruments Regulation (MiFIR) en een indrukwekkende hoeveelheid uitvoeringsmaatregelen. MiFID mag dan de reputatie hebben streng te zijn, MiFID II/MiFIR trekt de teugels nog verder aan. De aanleiding hiervoor laat zich raden: de financiële crisis heeft lacunes bl…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Mifid, Financieel recht, (Wft) Beleggen, Investeren en Investment- en portfoliomanagement.

Beleggingsondernemingen en gereglementeerde markten worden sinds 1 november 2007op indringende wijze gereguleerd door de Europese Markets in Financial Instruments Directive (MiFID), de MiFID-uitvoeringsrichtlijn en de MiFID-uitvoeringsverordening (MiFID-regime). Per 3 januari 2017 - een kleine tien jaar later - wordt het MiFID-regime vervangen door MiFID II, bestaande uit onder meer een richtlijn (MiFID II), de Markets in Financial Instruments Regulation (MiFIR) en een indrukwekkende hoeveelheid uitvoeringsmaatregelen. MiFID mag dan de reputatie hebben streng te zijn, MiFID II/MiFIR trekt de teugels nog verder aan. De aanleiding hiervoor laat zich raden: de financiële crisis heeft lacunes blootgelegd in de beleggersbescherming en tekortkomingen in de werking en transparantie van financiële markten. Het MiFID II/MiFIR regime zal een belangrijke impact hebben op de financiële sector.
Dit preadvies 2015 uitgebracht voor de Vereniging voor Financieel Recht beoogt de belangrijkste wijzigingen en vernieuwingen die MiFID II meebrengt, te bespreken.


Author(s):


D. Busch

Publisher: Wolters Kluwer Nederland B.V.
Published at: November 2015
Edition: 1
Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.