MiFID II/MiFIR

Formaat:
Wij doneren tot 12% van je aankoopbedrag aan een onderwijs project van de Tika Foundation in Nepal.

MiFID II/MiFIR

YouBeDo
Logo van YouBeDo
Opleiderscore: starstarstarstarstar 10 YouBeDo heeft een gemiddelde beoordeling van 10 (uit 2 ervaringen)

Tip: klik op de knop om te starten met lezen!

Beschrijving

Tegelijk met richtlijn MiFID II treden de verordening MiFIR (de Markets in Financial Instruments Regulation) en een indrukwekkende hoeveelheid uitvoeringsmaatregelen in werking. Werkt u in de financiële praktijk, dan is het zeer zinvol om u in de veranderingen te verdiepen. Beleggingsondernemingen en banken die beleggingsdiensten verlenen en beleggingsactiviteiten verrichten, zullen veranderingen moeten voorbereiden bijvoorbeeld in hun corporate governance en risicomanagement. Met dit preadvies MiFID II MiFIR nieuwe regels voor beleggingsondernemingen en financiële markten, geschreven voor en door de Vereniging voor Financieel Recht 2015, kunt u de juiste adviezen geven en besluiten nemen. G…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Mifid, Financieel recht, (Wft) Beleggen, Investeren en Investment- en portfoliomanagement.

Tegelijk met richtlijn MiFID II treden de verordening MiFIR (de Markets in Financial Instruments Regulation) en een indrukwekkende hoeveelheid uitvoeringsmaatregelen in werking. Werkt u in de financiële praktijk, dan is het zeer zinvol om u in de veranderingen te verdiepen. Beleggingsondernemingen en banken die beleggingsdiensten verlenen en beleggingsactiviteiten verrichten, zullen veranderingen moeten voorbereiden bijvoorbeeld in hun corporate governance en risicomanagement. Met dit preadvies MiFID II MiFIR nieuwe regels voor beleggingsondernemingen en financiële markten, geschreven voor en door de Vereniging voor Financieel Recht 2015, kunt u de juiste adviezen geven en besluiten nemen. Gevolgen van MiFID II / MiFIR De impact van het MiFID II/MiFIR regime op de financiële sector zal groot zijn. MiFID is streng; MiFID II/MiFIR wordt nog strenger. Beleggingsondernemingen zullen meer informatie moeten verstrekken aan cliënten en MiFID II introduceert strenge regels voor wat 'flitshandel' wordt genoemd. Voor derivaten introduceert MiFID II in beginsel een verplichte verhandeling op een handelsplatform. Over deze en vele andere onderwerpen leest u alles in dit boek. Europees perspectief Dit preadvies is primair geschreven vanuit Europees perspectief. In hoofdstuk 1 vindt u kort de historie van de Europese regulering van beleggingsondernemingen en gereglementeerde markten, die in 1993 begon met de zogenaamde Investment Services Directive (ISD). Onderwerpen in het preadvies Na een bespreking van het centrale begrip 'beleggingsonderneming', leest u over de volgende belangrijke onderwerpen: · de corporate governance van beleggingsondernemingen, marktexploitanten en aanbieders van datarapportagediensten · een toelichting op een ander type governance, te weten product governance. Ook product intervention, het complement van product governance, komt aan bod · de strengere regels voor beleggingsdienstverlening die MiFID II introduceert. Hierbij ligt de focus op de strengere gedragsregels als gevolg van MiFID II · de vraag of het onderscheid tussen handel voor eigen rekening en voor rekening van de belegger wel een gerechtvaardigd onderscheid is om de mate van beleggersbescherming van af te laten hangen · de strengere regels voor financiële markten die MiFID II introduceert · flitshandel, andere vormen van algoritmische handel en directe elektronische markttoegang. Een aparte paragraaf is gewijd aan aanbieders van DEA · het belang van de positie van beleggingsondernemingen uit derde landen. Onder MiFID was dit nog een puur nationale aangelegenheid, onder MiFID II zal dit anders zijn. Ook registratie door ESMA wordt behandeld

Author(s):Publisher: Wolters Kluwer Nederland B.V.
Published at: November 2015
Edition: 1
Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.