Neurologie van cognitie en gedrag in hoofdlijnen

Formaat:
Wij doneren tot 12% van je aankoopbedrag aan een onderwijs project van de Tika Foundation in Nepal.
Logo van YouBeDo
Opleiderscore: starstarstarstarstar 10 YouBeDo heeft een gemiddelde beoordeling van 10 (uit 2 ervaringen)

Tip: klik op de knop om te starten met lezen!

Beschrijving

Deze grondig herziene derde druk van het inmiddels 'klassieke' Neurologie van cognitie en gedrag in hoofdlijnen is een standaardwerk voor een ieder die zich bezighoudt met patiënten die cognitieve veranderingen ondergaan. Klassiek kan hier worden opgevat als breed van opzet, degelijk en van heldere afbeeldingen voorzien De auteur werd voornamelijk gevormd in de jaren zeventig tot negentig, toen (moleculaire) beeldvorming nog in de kinderschoenen stond, biomarkers nog niet bestonden en anatomische kennis veel meer gewaardeerd werd dan nu. Anatomische kennis is nog steeds van groot belang om symptomen en syndromen te kunnen begrijpen en een lokalisatorische diagnose te kunnen stellen. Immers, …

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Cognitieve Stoornissen, Neurologie, Logopedie, Ergotherapie en (Cognitieve) gedragstherapie.

Deze grondig herziene derde druk van het inmiddels 'klassieke' Neurologie van cognitie en gedrag in hoofdlijnen is een standaardwerk voor een ieder die zich bezighoudt met patiënten die cognitieve veranderingen ondergaan. Klassiek kan hier worden opgevat als breed van opzet, degelijk en van heldere afbeeldingen voorzien De auteur werd voornamelijk gevormd in de jaren zeventig tot negentig, toen (moleculaire) beeldvorming nog in de kinderschoenen stond, biomarkers nog niet bestonden en anatomische kennis veel meer gewaardeerd werd dan nu. Anatomische kennis is nog steeds van groot belang om symptomen en syndromen te kunnen begrijpen en een lokalisatorische diagnose te kunnen stellen. Immers, de aanvullende diagnostiek geeft niet altijd antwoord op de vragen die rijzen in de spreekkamer of aan het ziekbed Het boek behandelt vrijwel alle vormen van cognitieve stoornissen met inbegrip van belangrijke ziekte-entiteiten als de ziekte van Alzheimer en frontotemporale dementie, gebieden waar in de laatste jaren veel ontwikkelingen zijn geweest, die alle een natuurlijke plek hebben gevonden in het structurele-anatomische raamwerk dat dit boek kenmerkt. Tot slot krijgt ook het moderne functionele 'netwerkdenken' aandacht, omdat de verwachting is dat het in de toekomst een nog prominentere plaats zal krijgen Ik ken geen ander boek dat de materie zo volledig behandelt en tegelijk zo prettig leest. Al lezende waan je jezelf cognitief neuroloog! Philip Scheltens, hoogleraar cognitieve neurologie Neurologie van cognitie en gedrag in hoofdlijnen van auteur Rob Haaxma is met name gericht op neurologen en neurologen in opleiding. Daarnaast is het geschikt voor andere specialisten die patiënten met hersenaandoeningen behandelen, en studenten.

Author(s):


Rob Haaxma

Publisher: Springer Media B.V.
Published at: June 2013
Edition: 3
Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.