Nieuwsberichten schrijven

Formaat:
Wij doneren tot 12% van je aankoopbedrag aan een onderwijs project van de Tika Foundation in Nepal.

Nieuwsberichten schrijven

YouBeDo
Logo van YouBeDo
Opleiderscore: starstarstarstarstar 10 YouBeDo heeft een gemiddelde beoordeling van 10 (uit 2 ervaringen)

Tip: klik op de knop om te starten met lezen!

Beschrijving

Ze zien er zo simpel uit, die nieuwsberichten in de krant, op websites en op teletekst. Maar een goed nieuwsbericht schrijven is verre van eenvoudig. Wat is nieuws? Hoe kom je er aan en hoe schrijf je het kort, bondig en duidelijk op? Nieuwsberichten schrijven is een praktijkgericht boek waarin al deze vragen aan de orde komen. Verschillende soorten nieuwsberichten voor diverse media worden uitgebreid behandeld. De nadruk ligt op berichtgeving over `hard nieuws, maar ook het `zachte nieuws en aankondigingen komen aan bod. Een apart hoofdstuk is gewijd aan het persbericht. Daarnaast besteden de auteurs aandacht aan zaken als embargos, hoor en wederhoor en nieuws via social media. Nieuwsberich…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Schrijven, Brieven schrijven, Klantgericht schrijven, Creatief schrijven en Offertes schrijven.

Ze zien er zo simpel uit, die nieuwsberichten in de krant, op websites en op teletekst. Maar een goed nieuwsbericht schrijven is verre van eenvoudig. Wat is nieuws? Hoe kom je er aan en hoe schrijf je het kort, bondig en duidelijk op? Nieuwsberichten schrijven is een praktijkgericht boek waarin al deze vragen aan de orde komen. Verschillende soorten nieuwsberichten voor diverse media worden uitgebreid behandeld. De nadruk ligt op berichtgeving over `hard nieuws, maar ook het `zachte nieuws en aankondigingen komen aan bod. Een apart hoofdstuk is gewijd aan het persbericht. Daarnaast besteden de auteurs aandacht aan zaken als embargos, hoor en wederhoor en nieuws via social media. Nieuwsberichten schrijven is niet alleen geschikt voor aankomende journalisten, maar ook voor meer ervaren redacteuren en communicatieadviseurs die betere nieuwsberichten willen schrijven. De auteurs hebben allebei jarenlange ervaring als journalist (onder andere bij het persbureau anp) en als docent in het hoger onderwijs.

Author(s):


Paul van der Bijl

Publisher: Boom uitgevers Amsterdam
Published at: May 2012
Edition: 3
Er zijn nog geen ervaringen.

    Deel je ervaring

    Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

    Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.