Organisatiecultuur bepaalt resultaat

Formaat:
Wij doneren tot 12% van je aankoopbedrag aan een onderwijs project van de Tika Foundation in Nepal.
Logo van YouBeDo

Tip: klik op de knop om te starten met lezen!

Beschrijving

Organisatiecultuur bepaalt het resultaat! Tenminste als we ons realiseren dat vijf verklarende variabelen, namelijk klantoriëntatie, organisatie-ontwerp, communicatie, HR-visie en leiderschap gezamenlijk het gedrag van medewerkers bepalen. Het gedrag en of werkpraktijken van individuen of teams is feitelijk de organisatiecultuur. En bij een zeer positieve cultuur is er sprake van een 'top performance' organisatie. Toporganisaties waar medewerkers dicht bij het primaire proces staan, veel vrijheidsgraden hebben, graag werken, vertrouwen genieten en leiders het verschil maken door hun inspirerende en coachende manier van leidinggeven. In dat soort type organisaties bepaalt organisatiecultuur h…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Organisatiekunde, Management Algemeen, Leidinggeven, Interim Management en Arbeids- en Organisatiepsychologie.

Organisatiecultuur bepaalt het resultaat! Tenminste als we ons realiseren dat vijf verklarende variabelen, namelijk klantoriëntatie, organisatie-ontwerp, communicatie, HR-visie en leiderschap gezamenlijk het gedrag van medewerkers bepalen. Het gedrag en of werkpraktijken van individuen of teams is feitelijk de organisatiecultuur. En bij een zeer positieve cultuur is er sprake van een 'top performance' organisatie. Toporganisaties waar medewerkers dicht bij het primaire proces staan, veel vrijheidsgraden hebben, graag werken, vertrouwen genieten en leiders het verschil maken door hun inspirerende en coachende manier van leidinggeven. In dat soort type organisaties bepaalt organisatiecultuur het verschil! Enkele recensies: Prof. dr. Willem de Nijs (Emeritus-hoogleraar, Radboud Universiteit Nijmegen, partner Denijsheijnen): 'Heeft organisatiecultuur invloed op de prestaties van medewerkers en op het succes van de organisatie? Voor beantwoording van deze integrerende vraag is dit boek een onmisbare aanrader zowel voor studenten als leidinggevenden in de praktijk. Vanuit een goed gedocumenteerd overzicht van de wetenschappelijke discussie op dit gebied ontwikkelt de auteur een praktisch toepasbaar analysemodel. Dit biedt leidinggevenden een heel concreet instrument voor het bouwen en onderhouden van een duurzame cultuur van 'top performance'!' Prof. dr. Paul de Chauvigny de Blot SJ Lic. Ph. (Honorair hoogleraar Business Universiteit Nyenrode): 'Bij organisatiecultuur gaat het om de collectieve interne programmering van de organisatie. Die is van groot belang als bron van inspiratie. Eén van de sterkste componenten van de organisatiecultuur om tot optimale prestaties te komen is plezier. Men moet alles doen om te zorgen dat de mensen met plezier werken. Hier gaat het boek over.' Dr. Ber Damen (Directeur bij adviesbureau Berenschot en lector HRM bij hogeschool Avans⁺): 'Met 'Organisatiecultuur bepaalt Resultaat' heeft de auteur een boek geschreven dat aan het denken zet. Aan het denken over welke organisaties een top performance leveren en wat er dan voor nodig is om dat te doen. Aan het denken ook over hoe de organisatiecultuur bijdraagt aan die topprestaties en wat in dat opzicht dan precies sterk, uniek en bijzonder is. Het is bovendien een boek geworden dat theorie en praktijk op aangename wijze verbindt. Een mooi boek!'

Author(s):


Math Hoenen

Publisher: Mijnbestseller B.V.
Published at: February 2017
Edition: 1
Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.