Paradoxaal leiderschap

Formaat:
Wij doneren tot 12% van je aankoopbedrag aan een onderwijs project van de Tika Foundation in Nepal.

Paradoxaal leiderschap

YouBeDo
Logo van YouBeDo
Opleiderscore: starstarstarstarstar 10 YouBeDo heeft een gemiddelde beoordeling van 10 (uit 2 ervaringen)

Tip: klik op de knop om te starten met lezen!

Beschrijving

Investeren of besparen? Er bovenop zitten of de ruimte geven? Focussen of verbreden? Vernieuwing of traditie? Gaandeweg veranderen of met een masterplan? Korte termijn of lange termijn? Centraliseren of decentraliseren?... De druk om te kiezen Je wordt als manager en als professional dagelijks geconfronteerd met het spanningsveld tussen tegengestelde benaderingen. Je voelt daarbij vaak de noodzaak om een 'eenduidige keuze' te maken want dat geeft duidelijkheid en houvast. Maar is dat wel nodig... en leidt dit wel tot effectieve en duurzame oplossingen? De kracht van tegenpolen Paradoxaal leiderschap gaat juist over het benutten van de kracht van tegenpolen. Keuzes maken die recht doen aan be…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Investeren of besparen? Er bovenop zitten of de ruimte geven? Focussen of verbreden? Vernieuwing of traditie? Gaandeweg veranderen of met een masterplan? Korte termijn of lange termijn? Centraliseren of decentraliseren?... De druk om te kiezen Je wordt als manager en als professional dagelijks geconfronteerd met het spanningsveld tussen tegengestelde benaderingen. Je voelt daarbij vaak de noodzaak om een 'eenduidige keuze' te maken want dat geeft duidelijkheid en houvast. Maar is dat wel nodig... en leidt dit wel tot effectieve en duurzame oplossingen? De kracht van tegenpolen Paradoxaal leiderschap gaat juist over het benutten van de kracht van tegenpolen. Keuzes maken die recht doen aan beide kanten van de medaille. Dit boek reikt je een verfrissende en uiterst concrete manier aan om tegengestelde krachten met elkaar te verbinden en te combineren. En-en-denken niet als cliché, maar als praktische, professionele vaardigheid. Paradoxaal leiderschap vergroot je vermogen om soepel en wendbaar te schakelen in een dynamische wereld. Het boek van Ivo Brughmans is een geweldige stap voorwaarts in het concreet maken van paradoxaal denken.' - Prof. dr. (em.) Leon de Caluwé, hoogleraar Vrije Universiteit, Amsterdam 'Dit boek is een verrijking. Het is buitengewoon transparant van opzet en toelichting. Je vliegt er doorheen en is zeer toegankelijk.' - Dr. Ben Verleg, managementonderzoeker, -auteur en organisatieadviseur

Author(s):


Ivo Brughmans

Publisher: Boom uitgevers Amsterdam
Published at: November 2016
Edition: 1
Er zijn nog geen ervaringen.

    Deel je ervaring

    Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

    Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.