Perspectieven op management een agenda voor managers

Formaat:
Wij doneren tot 12% van je aankoopbedrag aan een onderwijs project van de Tika Foundation in Nepal.

Perspectieven op management een agenda voor managers

YouBeDo
Logo van YouBeDo
Opleiderscore: starstarstarstarstar 10 YouBeDo heeft een gemiddelde beoordeling van 10 (uit 2 ervaringen)

Tip: klik op de knop om te starten met lezen!

Beschrijving

In 2011 is het honderd jaar geleden dat Frederick Winslow Taylor zijn ‘Principles of Scientific Management’ publiceerde. Daarmee werd management object van praktische toepassing van de uitkomsten van wetenschappelijke analyse van de praktijk van de bedrijfsvoering in industriële bedrijven. Er zijn in de voorbije honderd jaren verschillende managementtheorieën en -modellen ontwikkeld over de complexe werkelijkheid van organiseren, managen en rollen van managers. Managers moeten kunnen omgaan met onzekerheden, paradoxen en dilemma’s. Zij kunnen beschikken over kennis uit de organisatie- en managementwetenschappen die in de afgelopen honderd jaren vele paradigma’s, theorieën en scholen heeft op…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Management support, Secretaresse, Management assistent, Personal assistant (PA) en Directiesecretaresse.

In 2011 is het honderd jaar geleden dat Frederick Winslow Taylor zijn ‘Principles of Scientific Management’ publiceerde. Daarmee werd management object van praktische toepassing van de uitkomsten van wetenschappelijke analyse van de praktijk van de bedrijfsvoering in industriële bedrijven. Er zijn in de voorbije honderd jaren verschillende managementtheorieën en -modellen ontwikkeld over de complexe werkelijkheid van organiseren, managen en rollen van managers. Managers moeten kunnen omgaan met onzekerheden, paradoxen en dilemma’s. Zij kunnen beschikken over kennis uit de organisatie- en managementwetenschappen die in de afgelopen honderd jaren vele paradigma’s, theorieën en scholen heeft opgeleverd. Desondanks is het een moeilijke opgave die kennis doeltreffend en doelmatig in te zetten om de problemen die zich dagelijks in en om hun organisatie aandienen te onderkennen, analyseren en op te lossen. Dit boek wil hen hierbij ondersteunen aan de hand van een drietal thema’s: (1) ontwikkelingen in verschillende disciplines van de organisatie en managementwetenschappen die aanleiding geven voor het ontstaan van nieuwe paradigma’s; (2) thema’s daaruit die morgen en overmorgen op de agenda van managers staan en (3) rollen die managers daarbij spelen in de praktijk van alledag. De auteurs, allen docenten aan TiasNimbas, de Business School van de Universiteit van Tilburg en de Technische Universiteit Eindhoven, willen bijdragen aan de verbetering van de kwaliteit van management. Zij zijn werkzaam in onderwijs, wetenschappelijk onderzoek en in consultancy en willen informeren over wat managementwetenschap vanuit hun vakgebied voor de praktijk van management kan betekenen. Zij hebben daarbij managers en zij die zich daarvoor bekwamen in (post-)hbo- en (post)academische opleidingen als doelgroep voor ogen.

Author(s):


Ton Wentink

Publisher: Boom uitgevers Amsterdam
Published at: September 2011
Edition: 1
Er zijn nog geen ervaringen.

    Deel je ervaring

    Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

    Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.