Politieke intelligentie

Formaat:
Wij doneren tot 12% van je aankoopbedrag aan een onderwijs project van de Tika Foundation in Nepal.

Politieke intelligentie

YouBeDo
Logo van YouBeDo
Opleiderscore: starstarstarstarstar 10 YouBeDo heeft een gemiddelde beoordeling van 10 (uit 2 ervaringen)

Tip: klik op de knop om te starten met lezen!

Beschrijving

Wat bepaalt of je succesvol bent in je werk? Voor 40% zijn dat je inhoudelijke kwa¬liteiten. Maar daarmee kom je er niet. Want hoe deskundig je ook bent: 60% van je succes hangt af van je persoonlijke strategie. Hoe ga je om met machtsverschillen? Hoe achterhaal je de verborgen belangen? Hoe doorbreek je sabotagegedrag? Heb je de juiste mensen in je netwerk? Wil je écht succesvol zijn? Dan moet je weten hoe het speelveld eruitziet en hoe je daar invloed op uitoefent. Niet door rattengedrag te ontwikkelen, achterkamertjes¬politiek te bedrijven, mensen te manipuleren of iemand een hak te zetten, maar door de spelregels te kennen en het spel op een slimme manier te spelen. Dát is politieke inte…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Solliciteren, Schriftelijke communicatie, Personal branding, Elevator pitch en Emotionele intelligentie.

Wat bepaalt of je succesvol bent in je werk? Voor 40% zijn dat je inhoudelijke kwa¬liteiten. Maar daarmee kom je er niet. Want hoe deskundig je ook bent: 60% van je succes hangt af van je persoonlijke strategie. Hoe ga je om met machtsverschillen? Hoe achterhaal je de verborgen belangen? Hoe doorbreek je sabotagegedrag? Heb je de juiste mensen in je netwerk? Wil je écht succesvol zijn? Dan moet je weten hoe het speelveld eruitziet en hoe je daar invloed op uitoefent. Niet door rattengedrag te ontwikkelen, achterkamertjes¬politiek te bedrijven, mensen te manipuleren of iemand een hak te zetten, maar door de spelregels te kennen en het spel op een slimme manier te spelen. Dát is politieke intelligentie. Strategisch omgaan met anderen en tegelijkertijd goed naar jezelf kijken: daar draait het om. Dat leer je niet door een cursus, training of opleiding te volgen. Politieke intelligentie ontwikkel je op de werkvloer. Dit boek vult dan ook het gat tussen (business)school en praktijk. Benieuwd hoe je je politieke intelligentie vergroot? Dit zijn de spelregels! "Dees van Oosterhout snijdt met dit boek een cruciaal onderwerp aan dat lange tijd onderbelicht is gebleven: politieke intelligentie. Een must voor iedere mana¬ger die het speelveld met een ijzersterke strategie wil betreden." -- Ruud IJzelendoorn, directeur Openbare Orde en Veiligheid bij de gemeente Amsterdam

Author(s):


Dees Van Oosterhout

Publisher: Duuren Media, Van
Published at: November 2015
Edition: 1
Er zijn nog geen ervaringen.

    Deel je ervaring

    Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

    Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.