Praktijkgids Ondernemingsraden 2019

Formaat:
Wij doneren tot 12% van je aankoopbedrag aan een onderwijs project van de Tika Foundation in Nepal.
Logo van YouBeDo

Tip: klik op de knop om te starten met lezen!

Beschrijving

De Praktijkgids Ondernemingsraden 2019 is weer helemaal up to date! U vindt in de Praktijkgids praktische informatie die onmisbaar is, in de eerste plaats natuurlijk voor ondernemingsraadsleden, maar zeker ook voor HR-managers en verder voor iedereen die in zijn functie te maken heeft met medezeggenschap in de breedste zin van het woord. De Praktijkgids is gericht op de dagelijkse gang van zaken in een onderneming en geeft informatie over de toepassing van de wettelijke rechten en plichten van de ondernemingsraad. Hierbij wordt veel gebruik gemaakt van praktische voorbeelden en tips. Verder kunt u uw voordeel doen met de bijlagen die achter in de Praktijkgids Ondernemingsraden zijn te vinden…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

De Praktijkgids Ondernemingsraden 2019 is weer helemaal up to date! U vindt in de Praktijkgids praktische informatie die onmisbaar is, in de eerste plaats natuurlijk voor ondernemingsraadsleden, maar zeker ook voor HR-managers en verder voor iedereen die in zijn functie te maken heeft met medezeggenschap in de breedste zin van het woord. De Praktijkgids is gericht op de dagelijkse gang van zaken in een onderneming en geeft informatie over de toepassing van de wettelijke rechten en plichten van de ondernemingsraad. Hierbij wordt veel gebruik gemaakt van praktische voorbeelden en tips. Verder kunt u uw voordeel doen met de bijlagen die achter in de Praktijkgids Ondernemingsraden zijn te vinden.

Aan de orde komen:
* kernbegrippen uit de Wet op de ondernemingsraden (WOR);
* uitleg van de belangrijkste wet- en regelgeving waar een ondernemingsraad mee te maken kan krijgen, zoals de Arbeidsomstandighedenwet, de Arbeidstijdenwet, de Wet arbeid en zorg, de Wet Huis voor klokkenluiders en de privacyregelgeving;
* de oprichting van de ondernemingsraad;
* de werkwijze van de ondernemingsraad;
* het gereedschap van de ondernemingsraad: rechten, bevoegdheden en taken;
* communicatie en basisvaardigheden;
* werkterreinen van de ondernemingsraad: arbeidsomstandigheden, arbeidsvoorwaarden,
fusie, reorganisatie, pensioen, duurzame inzetbaarheid (nieuw!) en privacy;
* de medezeggenschap binnen de publieke sector;
- geschillenregelingen
- internationalisering.

Author(s):


Pauline Maarssen
Steven Jellinghaus
Hans van den Hurk

Publisher: Vakmedianet
Published at: November 2018
Edition: 1
Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.