Praktische audiologie en audiometrie

Formaat:
Wij doneren tot 12% van je aankoopbedrag aan een onderwijs project van de Tika Foundation in Nepal.

Praktische audiologie en audiometrie

YouBeDo
Logo van YouBeDo
Opleiderscore: starstarstarstarstar 10 YouBeDo heeft een gemiddelde beoordeling van 10 (uit 2 ervaringen)

Tip: klik op de knop om te starten met lezen!

Beschrijving

Van oudsher wordt de mens geboeid door het fenomeen 'horen' en in het bijzonder het slecht of helemaal niet kunnen horen. De term audiologie refereert dan ook aan die tak van de medische wetenschappen die zich bezig houdt met de studie van het auditief stelsel in de breedst mogelijke zin. Een belangrijk aspect van de audiologie is het evalueren en het kwantificeren van het gehoor: de audiometrie. Omdat de moderne geneeskunde voorziet in een adequate behandeling voor elk soort gehoorverlies, tot en met de totale doofheid, kan het belang van het correct kwantificeren van dit gehoorverlies niet genoeg benadrukt worden. Dit boek bespreekt systematisch en overzichtelijk de meest courante audiomet…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Audiologie, Audiogram, KNO-arts, Persoonlijkheidsstoornis en Omgaan met.

Van oudsher wordt de mens geboeid door het fenomeen 'horen' en in het bijzonder het slecht of helemaal niet kunnen horen. De term audiologie refereert dan ook aan die tak van de medische wetenschappen die zich bezig houdt met de studie van het auditief stelsel in de breedst mogelijke zin. Een belangrijk aspect van de audiologie is het evalueren en het kwantificeren van het gehoor: de audiometrie. Omdat de moderne geneeskunde voorziet in een adequate behandeling voor elk soort gehoorverlies, tot en met de totale doofheid, kan het belang van het correct kwantificeren van dit gehoorverlies niet genoeg benadrukt worden. Dit boek bespreekt systematisch en overzichtelijk de meest courante audiometrische tests, van eenvoudige gehoordrempelbepalingen tot meer geavanceerde onderzoeken, zoals: elektrocochleografie, geëvokeerde hersenstampotentialen (BERA), oto-akoestische emissies en steady state auditief geëvokeerde responsen (A.S.S.R.). Het schenkt ook aandacht aan screeningstechnieken, dit in het kader van de vroegtijdige opsporing van gehoorstoornissen bij pasgeborenen en jonge kinderen. Er is ook een hoofdstuk gewijd aan de evaluatie van oorsuizingen of tinnitus, een zeer actuele topic. Deze publicatie richt zich tot iedereen die begaan is met het gehoor en de evaluatie ervan: artsen, logopedisten, audiologen, N.K.O.-verpleegkundigen en andere paramedische beroepen. Over de auteur(s): Glen Forton volgde de opleiding geneeskunde en vervolgens de opleiding tot neus-, keel- en oorarts aan de Universiteit Antwerpen, waar hij ook promoveerde. Hij is revalidatie-arts. Momenteel is hij verbonden aan de dienst NKO van het fusieziekenhuis AZ Delta in Roeselare, waar hij diensthoofd is en zich met de otologie en de neuro-otologie bezig houdt. Daarnaast is hij consulent aan het Revalidatiecentrum voor Taal- & Ontwikkelingsproblemen in Roeselare en het Centrum voor Ambulante Revalidatie "Stappie" in Oostende. Hij is ook gastlector aan de Universiteit Antwerpen. Bob Depuydt is logopedist en audioloog. Momenteel is hij zelfstandig gehoorprothesist in Roeselare. Peter Carton is hoofdaudioloog in de dienst NKO van het AZ Delta in Roeselare. Hij is ook stagemeester voor de opleiding audiologie. Paul Van de Heyning is diensthoofd NKO van het Universitair Ziekenhuis Antwerpen en gewoon hoogleraar NKO aan de Universiteit Antwerpen. Hij is auteur van talloze publicaties in de internationale vakliteratuur en geniet internationale faam in zijn domein.

Author(s):


Glen Forton

Publisher: Maklu, Uitgever
Published at: March 2016
Edition: 1
Er zijn nog geen ervaringen.
  • Bekijk gerelateerde producten mét ervaringen: Audiologie.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.