Probleemgeorienteerd denken in de obstetrie, gynaecologie en voortplantingsgeneeskunde

Formaat:
Wij doneren tot 12% van je aankoopbedrag aan een onderwijs project van de Tika Foundation in Nepal.
Logo van YouBeDo
Opleiderscore: starstarstarstarstar 10 YouBeDo heeft een gemiddelde beoordeling van 10 (uit 2 ervaringen)

Tip: klik op de knop om te starten met lezen!

Beschrijving

Het stellen van een diagnose volgt een patroon dat precies het tegendeel is van de medische opleiding. Voor het gemak van de didactiek wordt een 'papieren' patiënt in het onderwijs immers meestal direct gekoppeld aan een aandoening, zodat het onderwijs zich kan beperken tot pathogenese of therapeutische interventiemogelijkheden. Maar de praktijk is natuurlijk 180 graden gedraaid. Voor de (jonge) dokter zit een patiënt met klachten en de vraag is primair wat hij/zij mankeert. Het probleemgeöriënteerd leren denken is daarom volstrekt noodzakelijk. Het medisch curriculum vereist zo'n insteek ook al vele jaren. Maar het merkwaardige is dat er nog nauwelijks probleemgeoriënteerde literatuur voor …

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Gynaecologie, Verpleegkunde, Kraamzorg, Verpleegtechnische handelingen en Vervolgopleiding Verpleegkunde.

Het stellen van een diagnose volgt een patroon dat precies het tegendeel is van de medische opleiding. Voor het gemak van de didactiek wordt een 'papieren' patiënt in het onderwijs immers meestal direct gekoppeld aan een aandoening, zodat het onderwijs zich kan beperken tot pathogenese of therapeutische interventiemogelijkheden. Maar de praktijk is natuurlijk 180 graden gedraaid. Voor de (jonge) dokter zit een patiënt met klachten en de vraag is primair wat hij/zij mankeert. Het probleemgeöriënteerd leren denken is daarom volstrekt noodzakelijk. Het medisch curriculum vereist zo'n insteek ook al vele jaren. Maar het merkwaardige is dat er nog nauwelijks probleemgeoriënteerde literatuur voor handen is.

Een gynaecologische klacht, W.C.M. Weijmar Schultz en V. Faber Klachten van stemmingsproblematiek in de tweede cyclushelft (premenstruele klachten), J.H. Schagen van Leeuwen Een vrouw die geen zin heeft in vrijen, H.W. van Lunsen Een vrouw die klaagt over pijn bij gemeenschap (dyspareunie), L.W.A.R. Berger Een jonge vrouw die verkracht is, E.G.C. van Seumeren Een seksueel misbruikte vrouw, W.C.M. Weijmar Schultz Vaginisme, W.C.M. Weijmar Schultz Te grote schaamlippen, H.W. van Lunsen Een meisje met een primaire amenorroe, J.A. Land Een onregelmatige cyclus, C.B. Lambalk en M.H.A. van Hooff Hevige menstruaties, H.A.M. Brölmann Pijn ten tijde van de eisprong, F.M. Helmerhorst Tussentijds bloedverlies, M.H. Emanuel Een vrouw met bloedverlies bij de coïtus, F. Scheele Hinderlijke vaginale afscheiding, O.P. Bleker Het laten maken van een baarmoederhalsuitstrijkje, M.J.E. Mourits en N. Reesink-Peters Beginnen met de pil, F.J.M.E. Roumen Ongewenst zwanger, M.F. Schutte Een echtpaar met ongewilde kinderloosheid, F.J.M. Broekmans Buikpijn na in-vitrofertilisatie, D.D.M. Braat Buikpijn na intra-uteriene inseminatie, B.J. Cohlen Een DES-dochter met contactbloedingen, Th.J.M. Helmerhorst Een vrouw met sterilisatiewens, F.W. Jansen Een vrouw met een refertilisatieverzoek, G.C.M. Trimbos-Kemper Secundaire amenorroe op 38-jarige leeftijd, Y.M. van Kasteren Overgangsklachten, R. Barentsen en P.H.M. van de Weijer Bloedverlies na de menopauze, L.F.A.G. Massuger Een vrouw met klachten van een zwaar gevoel in de vagina, M.E. Vierhout Een oude mevrouw met een steeds dikker wordende buik, R.H.M. Verheijen Een oude mevrouw met een slecht genezend wondje aan de vulva, J.A. de Hullu Dokter ik ben zwanger! Wat nu?, M.P. Heringa Klachten ten gevolge van de zwangerschap, M.E.A. Spaanderman Een zwangere met een intra-uteriene vruchtdood in haar voorgeschiedenis, J.H.M. Erwich Een vrouw die afvalt in de zwangerschap, G.G.M. Essed Een zwangere met angst voor een afwijkend kind, H.I.J. Wildschut Een zwangere met koorts, M.U.B. Heres Een zwangere met buikpijn, J.J.M. van Lith Een zwangere met een hoge bloeddruk, A.J. van Loon Een zwangere met bovenbuikpijn, S.G. Oei Vaginaal bloedverlies in de eerste helft van de zwangerschap, C.J.C.M. Hamilton Vaginaal bloedverlies in de tweede helft van de zwangerschap, H. Wolf Een zwangere met dikke enkels, J.G. Nijhuis Een dikke zwangere, J.G. Nijhuis Een zwangere die geen leven meer voelt, K.M. Sollie-Szarynska Een zwangere met vruchtwaterverlies, J. van Eyck Een zwangere met harde buiken, H.A. Zondervan Een zwangere met een negatieve discongruentie, M.G. van Pampus Een zwangere met een positieve discongruentie, P.P. van den Berg Een zwangere die geen borstvoeding wil geven, J.A.M. Kremer Een kraamvrouw met koorts, A.H. Adriaanse

Author(s):


M.J. Heineman

Publisher: Tijdstroom, Uitgeverij De
Published at: May 2003
Edition: 1
Er zijn nog geen ervaringen.
  • Bekijk gerelateerde producten mét ervaringen: Gynaecologie.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.