Psychologie van gedrag in organisaties

Formaat:
Wij doneren tot 12% van je aankoopbedrag aan een onderwijs project van de Tika Foundation in Nepal.

Psychologie van gedrag in organisaties

YouBeDo
Logo van YouBeDo
Opleiderscore: starstarstarstarstar 10 YouBeDo heeft een gemiddelde beoordeling van 10 (uit 2 ervaringen)

Tip: klik op de knop om te starten met lezen!

Beschrijving

Hoe kan iemand het gedrag van mensen in organisaties sturen? Een team motiveren of stimuleren proactiever te zijn? Of de samenwerking in een team verbeteren, leiderschap ontwikkelen of innovatie ontwikkelen? In Psychologie van gedrag in organisaties kijken we naar deze vragen vanuit recente wetenschappelijke kennis over gedrag. Het mijdt standaardonderwerpen en wijdlopige uiteenzettingen over alle relevante theorieën. In plaats daarvan schetst het een coherent beeld van wat er nu bekend is over een onderwerp en hoe een professional ermee werkt. Een eenduidig model in plaats van een uitgebreide opsomming van beschikbare wetenschappelijke onderzoeken. Over de inhoud Psychologie van gedrag in o…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Arbeids- en Organisatiepsychologie, Psychologie, Reorganisatie, Organisatieontwikkeling en Organisatiekunde.

Hoe kan iemand het gedrag van mensen in organisaties sturen? Een team motiveren of stimuleren proactiever te zijn? Of de samenwerking in een team verbeteren, leiderschap ontwikkelen of innovatie ontwikkelen? In Psychologie van gedrag in organisaties kijken we naar deze vragen vanuit recente wetenschappelijke kennis over gedrag. Het mijdt standaardonderwerpen en wijdlopige uiteenzettingen over alle relevante theorieën. In plaats daarvan schetst het een coherent beeld van wat er nu bekend is over een onderwerp en hoe een professional ermee werkt. Een eenduidig model in plaats van een uitgebreide opsomming van beschikbare wetenschappelijke onderzoeken. Over de inhoud Psychologie van gedrag in organisaties geeft de nieuwste inzichten in de onderliggende psychologische mechanismen van menselijk gedrag in organisaties. Ook laat het zien hoe dat gedrag te beïnvloeden is. Het boek is gebaseerd op de principes van Evidenced Based Management (EBM). EBM gebruikt wetenschappelijke kennis en methoden om vraagstukken te analyseren. Vanuit die kennis én bewezen werkzaamheid worden de interventies vervolgens gekozen. Dit betekent een probleem aanpakken in vier stappen: Vaststellen | Wat is het feitelijke vraagstuk? Onderzoek | Welke (relevante) kennis is er over dit vraagstuk? Analyse | Welke specifieke kennis is geschikt om het vraagstuk te analyseren? Interventie kiezen | Welke interventie is volgens de analyse passend? Vanuit moderne technologie leert u zo op een effectieve manier omgaan met menselijke vraagstukken in organisaties, zoals vraagstukken rond prestatie, motivatie en talent. Uniek aan dit boek U leert op een praktijkgerichte manier vraagstukken te benaderen. Praktisch én onderbouwd door kennis gaat u analyses maken en nadenken over interventies. Dankzij psychologische tests en reflectieoefeningen ontdekt u onderliggende psychologische mechanismen. Aan het eind van elk hoofdstuk vragen waarmee u kan oefenen. Extra materiaal Extra materiaal is te vinden op de aanvullende website met daarop toetsvragen, casuistiek, Powerpointpresentaties en filmpjes. Doelgroep Het boek is bedoeld voor studierichtingen die cursussen geven op het gebied gedrag in organisaties en/of organisatiepsychologie.

Author(s):


Max Wildschut

Publisher: Boom uitgevers Amsterdam
Published at: August 2017
Edition: 1
Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.