Psychologie voor managers

Formaat:
Wij doneren tot 12% van je aankoopbedrag aan een onderwijs project van de Tika Foundation in Nepal.

Psychologie voor managers

YouBeDo
Logo van YouBeDo
Opleiderscore: starstarstarstarstar 10 YouBeDo heeft een gemiddelde beoordeling van 10 (uit 2 ervaringen)

Tip: klik op de knop om te starten met lezen!

Beschrijving

Blinde vlekken en valkuilen Als leidinggevende heb jij, net als je medewerkers, blinde vlekken en valkuilen. Je bent je niet altijd bewust van het effect van jouw gedrag op anderen, waardoor je in lastige situaties terecht kunt komen. Dit boek helpt je om deze blinde vlekken te herkennen en laat je zien welke opties je tot je beschikking hebt in het leidinggeven. Psychologie voor managers gaat over het begrijpen van en omgaan met verschillende karakters en uiteenlopend gedrag van jouw medewerkers, met als doel jouw effectiviteit van leidinggeven te versterken. Invloed en overtuigingskracht Bongers stelt de essentiële vragen voor iedereen die zijn invloed en overtuigingskracht als leidinggeve…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Arbeids- en Organisatiepsychologie, Psychologie, Reorganisatie, Organisatieontwikkeling en Organisatiekunde.

Blinde vlekken en valkuilen Als leidinggevende heb jij, net als je medewerkers, blinde vlekken en valkuilen. Je bent je niet altijd bewust van het effect van jouw gedrag op anderen, waardoor je in lastige situaties terecht kunt komen. Dit boek helpt je om deze blinde vlekken te herkennen en laat je zien welke opties je tot je beschikking hebt in het leidinggeven. Psychologie voor managers gaat over het begrijpen van en omgaan met verschillende karakters en uiteenlopend gedrag van jouw medewerkers, met als doel jouw effectiviteit van leidinggeven te versterken. Invloed en overtuigingskracht Bongers stelt de essentiële vragen voor iedereen die zijn invloed en overtuigingskracht als leidinggevende wil vergroten en effectief wil kunnen toepassen: Wie ben je als leider? Hoe maak je jezelf zichtbaar in het leidinggeven aan je medewerkers? Hoe zet je jouw persoonlijkheid in als leider? Hoe krijg je beter inzicht in het karakter en gedrag van je medewerkers? Hoe kun je jouw kwaliteit van leidinggeven versterken? Hoe haal je meer rendement uit jezelf én je medewerkers? Psychologische theorieën en instrumenten Psychologie voor managers geeft antwoord op al deze vragen. Met gebruikmaking van psychologische theorieën als transactionele analyse (TA) en neurolinguïstisch programmeren (NLP) en het diagnostisch instrument 'persoonlijkheidsstructuur' deelt Manon Bongers haar inzichten en geeft ze je tips voor effectief personeelsmanagement. Persoonlijke ontwikkeling Allereerst beargumenteert ze het belang van in- en outputdoelen, voor de persoonlijke ontwikkeling van je medewerkers (in TA-contracten) en voor het functioneren van de gehele organisatie. Vervolgens geeft ze een overzicht van de karakters van de medewerkers op basis van hun voorkeur van reageren. Dit wordt tot in detail uitgesplitst op drie niveaus: persoonlijkheidscategorieën; persoonlijkheidstrekken; gewoontepatronen. Deze mogelijke karakters van de medewerkers kunnen interacteren met vijf verschillende managementstijlen, op het niveau van kind, volwassene en ouder. De conclusie van dit alles is dat het noodzakelijk is om bewuster met je omgeving om te leren gaan. Voor wie? Psychologie voor managers is voor iedereen die direct leidinggeeft aan medewerkers en alle anderen met een leidinggevende of aansturende functie, zoals directeuren, managers, projectleiders, teamleiders en afdelingshoofden. Deze titel is verkrijgbaar als e-book.

Author(s):


Manon Bongers

Publisher: Boom uitgevers Amsterdam
Published at: October 2016
Edition: 1
Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.