Publiekrecht in de leer

Formaat:
Wij doneren tot 12% van je aankoopbedrag aan een onderwijs project van de Tika Foundation in Nepal.

Publiekrecht in de leer

YouBeDo
Logo van YouBeDo
Opleiderscore: starstarstarstarstar 10 YouBeDo heeft een gemiddelde beoordeling van 10 (uit 2 ervaringen)

Tip: klik op de knop om te starten met lezen!

Beschrijving

Publiekrecht in de leer bevat opstellen die zijn aangeboden aan prof.mr.dr. A.Q.C. (Twan) Tak bij zijn afscheid als hoogleraar in 2007. Bekend is Twan Tak om zijn bijdrage aan het begrip van het bestuursprocesrecht in Nederland en zijn kritiek op de gebrekkige implementatie van de uitgangspunten daarvan. De titel van deze bundel houdt verband met de door Twan zo regelmatig in Maastrichtse discussie opgeworpen vraag, onder verwijzing naar Hamaker, "Mag het publiekrecht (dan) wel recht heten?". De volgende opstellen treft u aan in dit werk: 1. Spectraal overheidsfatsoen als smeermiddel en osmose in het bestuursrecht -J.B.J.M. ten Berge 2. Moet een aanvraag van een vergunning in één keer goed z…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: QGIS, GIS en Geodesie, ArcGIS, Mapinfo Pro en Sport.

Publiekrecht in de leer bevat opstellen die zijn aangeboden aan prof.mr.dr. A.Q.C. (Twan) Tak bij zijn afscheid als hoogleraar in 2007. Bekend is Twan Tak om zijn bijdrage aan het begrip van het bestuursprocesrecht in Nederland en zijn kritiek op de gebrekkige implementatie van de uitgangspunten daarvan. De titel van deze bundel houdt verband met de door Twan zo regelmatig in Maastrichtse discussie opgeworpen vraag, onder verwijzing naar Hamaker, "Mag het publiekrecht (dan) wel recht heten?". De volgende opstellen treft u aan in dit werk: 1. Spectraal overheidsfatsoen als smeermiddel en osmose in het bestuursrecht -J.B.J.M. ten Berge 2. Moet een aanvraag van een vergunning in één keer goed zijn? - L.J.A. Damen 3. Relativiteitsvereiste: exit!? - N. Heilhof en A.R. Neerhof 4. Demandez l'impossible? Incomplete privatisering en poreuze publieke belangen op het grensvlak van publiekrecht en privaatrecht - M.A. Heldeweg 5. Twee collega's, twee modellen - L.E.M. Klinkers 6. De Bijbel als kennisbron van het recht - H. Koning 7. De Nederlandse Corporate Governance Code - B.M van Leeuwen Wederkerig bestuursrecht revisited - E.C.H.J. van der Linden 8. De ondraaglijke lichtheid van het bestuursrecht. Het gelijk van Twan Tak, de blinde fixatie van het bestuursrecht op het besluitbegrip en de noodlottige consequenties daarvan voor het schadevergoedingsrecht G.E. van Maanen 9. Vormen van besturen - B.M.J. van der Meulen 10. De toezichthoudende rol van de Sociaal-Economische Raad ten aanzien van publiekrechtelijke bedrijfslichamen - J.F. Penning de Vries 11. Rule of Law - N.H.M. Roos 12. Het legaliteitsbeginsel als vrijheidspostulaat. Over wetmatigheid van bestuur, publiekrechtelijke bevoegdheid en maatschappelijke vrijheid in het werk van prof.mr. A.Q.C. Tak - R.J.N. Schlössels 13. Artikel 6, eerste lid, van het EVRM en de heffing van griffierecht - H.J. Simon 14. Nationaalrechtelijke toetsing van de vermenging van publiek en privaat aan het Europese recht. - E. Steyger 15. Kurieren am Symptom J.M.H.F. Teunissen 16. Over Twan Tak

Author(s):


M.A. Heldeweg
B.M.J. van der Meulen
J.M.H.F. Teunissen

Publisher: Wolf Legal Publishers
Published at: December 2008
Edition: 1
Er zijn nog geen ervaringen.

    Deel je ervaring

    Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

    Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.