Rapportage

Formaat:
Wij doneren tot 12% van je aankoopbedrag aan een onderwijs project van de Tika Foundation in Nepal.

Rapportage

YouBeDo
Logo van YouBeDo
Opleiderscore: starstarstarstarstar 10 YouBeDo heeft een gemiddelde beoordeling van 10 (uit 2 ervaringen)

Tip: klik op de knop om te starten met lezen!

Beschrijving

In de zorg, hulp- en dienstverlening is schriftelijk rapporteren een belangrijke vorm van communicatie tussen functionarissen. In de loop der jaren is rapporteren in zowel het opleidings- als werkveld veranderd van een handige vaardigheid in een kerncompetentie. Desondanks is er nog te vaak sprake van miscommunicatie, met alle gevolgen van dien. Dat er ten aanzien van deze basale bekwaamheid nog het nodige te verbeteren valt, mag duidelijk zijn. Vandaar dit boek. Professionals in de zorg, hulp- en dienstverlening dragen met enige regelmaat informatie over aan anderen met betrekking tot cliënten en hun situatie. Zij rapporteren met een bepaald doel en vanuit de setting of organisatie waarin z…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Kraamzorg, Kinder EHBO, Elementaire Levensondersteuning, Huisarts en Verpleegkunde.

In de zorg, hulp- en dienstverlening is schriftelijk rapporteren een belangrijke vorm van communicatie tussen functionarissen. In de loop der jaren is rapporteren in zowel het opleidings- als werkveld veranderd van een handige vaardigheid in een kerncompetentie. Desondanks is er nog te vaak sprake van miscommunicatie, met alle gevolgen van dien. Dat er ten aanzien van deze basale bekwaamheid nog het nodige te verbeteren valt, mag duidelijk zijn. Vandaar dit boek. Professionals in de zorg, hulp- en dienstverlening dragen met enige regelmaat informatie over aan anderen met betrekking tot cliënten en hun situatie. Zij rapporteren met een bepaald doel en vanuit de setting of organisatie waarin ze werkzaam zijn; dergelijke rapporten kunnen bestemd zijn voor zowel interne als externe functionarissen. De professionele rapportage heeft de afgelopen jaren drastische veranderingen ondergaan, bijvoorbeeld ten aanzien van wet- en regelgeving en ten aanzien van de geautomatiseerde verwerking van persoonsgegevens. In Rapportage staat de rapporteur centraal, die informatie verwerft, ordent, analyseert, evalueert, advies uitbrengt en vervolgens het geheel overdraagt. In een vijftal hoofdstukken komen in dit verband achtereenvolgens aan bod: rapportage over mensen, rapporteren als vorm van communicatie, ethische en juridische aspecten, vaardigheden en - uiteraard - de praktijk, in de vorm van praktijkvoorbeelden en praktische handvatten. De uitgave Rapportage wordt al jaren gebruikt in een breed opleidings- en werkveld, variërend van sociaalpedagogische hulpverlening, toegepaste psychologie, maatschappelijk werk en dienstverlening tot reclassering, jeugdzorg en paramedische beroepen. Informatie over de digitale docentenhandleiding bij dit boek is te vinden op www.vangorcum.nl. Peter Schamp en Willemine Regouin zijn onder meer werkzaam (geweest) in respectievelijk de justitiële onderzoeksrapportage en psychosociale hulpverlening. Bovendien werk(t)en zij als rapportagedocent in het hoger beroepsonderwijs.

Author(s):


Peter Schamp
Willemine Regouin

Publisher: Gorcum b.v., Koninklijke Van
Published at: May 2014
Edition: 1
Er zijn nog geen ervaringen.

    Deel je ervaring

    Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

    Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.