Rechtspleging en rechtsbescherming

Formaat:
Wij doneren tot 12% van je aankoopbedrag aan een onderwijs project van de Tika Foundation in Nepal.

Rechtspleging en rechtsbescherming

YouBeDo
Logo van YouBeDo
Opleiderscore: starstarstarstarstar 10 YouBeDo heeft een gemiddelde beoordeling van 10 (uit 2 ervaringen)

Tip: klik op de knop om te starten met lezen!

Beschrijving

Een leeropdracht als Rechtspleging nodigt uit tot bont geschakeerd onderzoek. In de kern komt het onderzoek neer op de vragen wie onze rechters en rechtshulpverleners zijn en hoe ze functioneren. Of mensen toegang tot het recht hebben, hoe ze het recht ervaren, of zij vertrouwen hebben in de rechtspraak. Het gaat om vragen die we moeten blijven stellen, omdat de antwoorden erop niet onveranderlijk zijn, maar wel onveranderlijk belangrijk. Dergelijke kwesties van rechtspleging en rechtsbescherming heeft Leny de Groot-van Leeuwen vele jaren lang grondig onderzocht. In Rechtspleging en rechtsbescherming laten vrienden van haar hun licht schijnen op soortgelijke thema's, zoals de grenzen van het…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Een leeropdracht als Rechtspleging nodigt uit tot bont geschakeerd onderzoek. In de kern komt het onderzoek neer op de vragen wie onze rechters en rechtshulpverleners zijn en hoe ze functioneren. Of mensen toegang tot het recht hebben, hoe ze het recht ervaren, of zij vertrouwen hebben in de rechtspraak. Het gaat om vragen die we moeten blijven stellen, omdat de antwoorden erop niet onveranderlijk zijn, maar wel onveranderlijk belangrijk. Dergelijke kwesties van rechtspleging en rechtsbescherming heeft Leny de Groot-van Leeuwen vele jaren lang grondig onderzocht. In Rechtspleging en rechtsbescherming laten vrienden van haar hun licht schijnen op soortgelijke thema's, zoals de grenzen van het rechterlijk domein, de gang naar de rechter, beroepshouding en methodes van de rechter en de visie vanuit de maatschappij hierop. Leny de Groot-van Leeuwen is sinds 2004 hoogleraar Rechtspleging aan de Radboud Universiteit te Nijmegen.

Author(s):


Reyer Baas

Publisher: Wolters Kluwer Nederland B.V.
Published at: June 2015
Edition: 1
Er zijn nog geen ervaringen.

    Deel je ervaring

    Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

    Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.