Rechtsvergelijking

Formaat:
Wij doneren tot 12% van je aankoopbedrag aan een onderwijs project van de Tika Foundation in Nepal.

Rechtsvergelijking

YouBeDo
Logo van YouBeDo
Opleiderscore: starstarstarstarstar 10 YouBeDo heeft een gemiddelde beoordeling van 10 (uit 2 ervaringen)

Tip: klik op de knop om te starten met lezen!

Beschrijving

Nooit eerder was onze samenleving zo internationaal. Bedrijven werken wereldwijd, winkelrekken zijn gevuld met producten van heinde en verre, mensen reizen als nooit tevoren en onderhouden contacten van Afghanistan tot Zwitserland. Het vreemde was nog nooit zo dichtbij. Ook wie tegenwoordig als jurist werkzaam is, ontsnapt daar niet aan en zal steeds vaker geconfronteerd worden met grensoverschrijdende juridische vraagstukken. Van de jurist van vandaag wordt dan ook verwacht dat hij niet alleen kennis heeft van het eigen recht, maar ook van het recht zoals dat geldt in vreemde oorden. Alleen al om die reden maakt rechtsvergelijking aan haast elke universiteit deel uit van de rechtenopleiding…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Bouw, Innovatiemanagement, Asbest, Loodgieter en Urban management.

Nooit eerder was onze samenleving zo internationaal. Bedrijven werken wereldwijd, winkelrekken zijn gevuld met producten van heinde en verre, mensen reizen als nooit tevoren en onderhouden contacten van Afghanistan tot Zwitserland. Het vreemde was nog nooit zo dichtbij. Ook wie tegenwoordig als jurist werkzaam is, ontsnapt daar niet aan en zal steeds vaker geconfronteerd worden met grensoverschrijdende juridische vraagstukken. Van de jurist van vandaag wordt dan ook verwacht dat hij niet alleen kennis heeft van het eigen recht, maar ook van het recht zoals dat geldt in vreemde oorden. Alleen al om die reden maakt rechtsvergelijking aan haast elke universiteit deel uit van de rechtenopleiding. Het handboek Rechtsvergelijking: de uitdagende wereld van het recht biedt jou een eerste inleiding tot de rechtsvergelijking. Wat is rechtsvergelijking? Waarom doen we aan rechtsvergelijking en vooral welke methodologie hanteert de rechtsvergelijking? Die en vele andere vragen komen aan bod in een eerste luik over de rechtsvergelijking als methode en wetenschap. Daarnaast maakt dit boek je vertrouwd met het recht van een aantal belangrijke jurisdicties. België, Nederland, Frankrijk, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Rusland, China en Japan worden in het bijzonder belicht. Ook het islamrecht en de Afrikaanse rechtsstelsels krijgen nadere toelichting. Tot slot toont dit boek ook rechtsvergelijking in de praktijk door een aantal onderwerpen rechtsvergelijkend te benaderen. Leren begrijpen hoe recht elders anders is, daaraan willen Danny Pieters en Bert Demarsin met dit boek bijdragen. Het is een boeiende ontdekkingstocht door de uitdagende wereld van het recht en de rechtsvergelijking. DANNY PIETERS (1956) is gewoon hoogleraar aan de KULeuven. Hij doceert er naast rechtsvergelijking ook socialezekerheidsrecht. Hij publiceerde tal van artikels en boeken in beide domeinen. In het verleden vervulde hij ook politieke mandaten, waaronder voorzitter van de Belgische Senaat. Hij is lid van de Academia Europeae en correspondent van de Duitse Gesellschaft für Rechtsvergleichung. BERT DEMARSIN (1980) is hoofddocentaan de KU Leuven. Hij doceert er in de bacheloropleiding niet alleen Rechtsvergelijking, maar ook de vakken Inleiding tot de rechtswetenschap en rechtsmethodiek. Onderzoeksmatig is hij in de eerste plaats op het kunst- en cultureel-erfgoedrecht actief, dat hij vanuit rechtsvergelijkend oogpunt bestudeert.

Author(s):


Danny Pieters
Bert Demarsin

Publisher: Acco uitgeverij
Published at: October 2018
Edition: 1
Er zijn nog geen ervaringen.

    Deel je ervaring

    Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

    Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.