Sociaal Memo Ouderen 2018

Formaat:
Wij doneren tot 12% van je aankoopbedrag aan een onderwijs project van de Tika Foundation in Nepal.

Sociaal Memo Ouderen 2018

YouBeDo
Logo van YouBeDo
Opleiderscore: starstarstarstarstar 10 YouBeDo heeft een gemiddelde beoordeling van 10 (uit 2 ervaringen)

Tip: klik op de knop om te starten met lezen!

Beschrijving

Deze uitgave bundelt voor u alle belangrijke bepalingen uit wet- en regelgeving over sociale zekerheid in Nederland met betrekking tot ouderen. Alle kernpunten komen aan bod: van pensioen en AOW tot aan zorg en toeslagen. Bovendien vindt u per wet een compleet overzicht van de stand van zaken. Sociaal Memo Ouderen is de enige titel die alle relevante bepalingen rondom ouderen uit ons Nederlandse socialezekerheidsstelsel voor u bundelt tot één handzame uitgave. Per wet vindt u een compleet overzicht van de stand van zaken. Structureel samengevat in puntsgewijze opsommingen, gegroepeerd op onderwerp. Zo vindt u binnen een handomdraai wat u zoekt. Alle belangrijke kernpunten komen aan bod. Denk…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Arbowetgeving, Arbo, MVK (Middelbare Veiligheidskunde), Keurmeester en Noodverlichting.

Deze uitgave bundelt voor u alle belangrijke bepalingen uit wet- en regelgeving over sociale zekerheid in Nederland met betrekking tot ouderen. Alle kernpunten komen aan bod: van pensioen en AOW tot aan zorg en toeslagen. Bovendien vindt u per wet een compleet overzicht van de stand van zaken. Sociaal Memo Ouderen is de enige titel die alle relevante bepalingen rondom ouderen uit ons Nederlandse socialezekerheidsstelsel voor u bundelt tot één handzame uitgave. Per wet vindt u een compleet overzicht van de stand van zaken. Structureel samengevat in puntsgewijze opsommingen, gegroepeerd op onderwerp. Zo vindt u binnen een handomdraai wat u zoekt. Alle belangrijke kernpunten komen aan bod. Denk aan pensioen, AOW en sociale voorzieningen. Maar ook toeslagen, zorg en arbeid krijgen volop aandacht. De sociale zekerheid is in continue beweging. In deze volledig herziene editie komen alle nieuwe bepalingen uitgebreid aan bod. In het bijzonder vindt u bijgewerkt: # aanpassing informatieplicht als gegevens al beschikbaar zijn # beperking partnerbegrip voor voormalig pleegkind voor de toeslagen # aanpassing toetsingsinkomen voor de toeslagen bij einde partnerschap # aanpassing inkeerregeling voor de toeslagen voor buitenlands vermogen # vrijstelling sollicitatieplicht binnen 1 jaar voor ingang AOW # onderzoek door UWV bij beschut werk # aanpassingen in wat wel en niet tot het basispakket van de zorgpolis en de Wet langdurige zorg behoort # aanpassingen in eigen bijdrage voor maatschappelijke ondersteuning en langdurige zorg # minimumloon ook van toepassing bij overeenkomst van opdracht # minimumloon bij overwerk, meerwerk en stukloon # activering quotumheffing banenafspraak in de overheidssector # verlenging registratie arbeidsbeperkten in doelgroepregister banenafspraak # aangekondigde wijzigingen in de quotumheffing over 2018 # aanpassingen door inwerkingtreding van de AVG # alle actuele cijfers over uitkeringsbedragen, daglonen, premies, kortingen, etc. per 1 januari en 1 juli 2018. Kortom: een ideaal naslagwerk voor zowel onderwijs als praktijk.

Author(s):


Eikelboom & De Bondt

Publisher: Wolters Kluwer Nederland B.V.
Published at: November 2018
Edition: 1
Er zijn nog geen ervaringen.

    Deel je ervaring

    Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

    Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.