Strategische personeelsplanning

Formaat:
Wij doneren tot 12% van je aankoopbedrag aan een onderwijs project van de Tika Foundation in Nepal.

Strategische personeelsplanning

YouBeDo
Logo van YouBeDo

Tip: klik op de knop om te starten met lezen!

Beschrijving

Strategische personeelsplanning (SPP), en in het kielzog daarvan thema's als talent management, succession planning en flexibiliteit, zijn niet meer weg te denken van de agenda van lijnmanagement en HR. Mensen maken het verschil, en een goede, duurzame afstemming van de personele bezetting (aanbod) op de nu en in de nabije toekomst gewenste formatie (vraag) is meer dan ooit essentieel voor de continuïteit van organisaties. Voeg daaraan toe de structureel inkrimpende arbeidsmarkt vanwege demografie en de vraagstukken rond vergrijzing en productiviteit van oudere werknemers, en het zal duidelijk zijn dat het op een bedrijfseconomische wijze slim omgaan met het Human Capital veel te winnen valt…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Personeelsplanning, Excel, People Analytics, Workforce management en Payroll.

Strategische personeelsplanning (SPP), en in het kielzog daarvan thema's als talent management, succession planning en flexibiliteit, zijn niet meer weg te denken van de agenda van lijnmanagement en HR. Mensen maken het verschil, en een goede, duurzame afstemming van de personele bezetting (aanbod) op de nu en in de nabije toekomst gewenste formatie (vraag) is meer dan ooit essentieel voor de continuïteit van organisaties. Voeg daaraan toe de structureel inkrimpende arbeidsmarkt vanwege demografie en de vraagstukken rond vergrijzing en productiviteit van oudere werknemers, en het zal duidelijk zijn dat het op een bedrijfseconomische wijze slim omgaan met het Human Capital veel te winnen valt, en dus ook te verliezen...

Strategische personeelsplanning is geen rocket science. Verre van dat. Het vraagt wel goed nadenken over tenminste drie zaken:
* het inhoudelijke concept met de bijbehorende tools en technieken;
* de benodigde data, dus allerlei kwantitatieve en kwalitatieve gegevens vanuit personeelsregistratiesystemen, beoordelingen en financiële gegevens;
* het vereiste draagvlak, en daarmee het proces van SPP.

In dit boek wordt SPP ontrafeld en opgeknipt in een achttal bouwstenen. Steeds wordt aangegeven wat de achterliggende technieken en tools kunnen zijn, welke gegevensnodig zijn, en welke rol de verschillende actoren (lijnmanagement, HR, planning en control) daarin spelen.
Zoals de (onder-)titel aangeeft gaat het in dit boek niet alleen om wetenschappelijke theorie, maar ook over praktijktoepassingen en ervaringen. Daarbij is veel gebruik gemaakt van de diverse projecten die ik de laatste jaren heb mogen uitvoeren bij uiteenlopende organisaties in binnen- en buitenland. Een praktische aanpak, met veel cijfervoorbeelden is daarvan het resultaat. Tegelijkertijd wordt ook de wetenschappelijk geïnteresseerde lezer bediend. Theoretische doorkijkjes zijn en blijven van belang voor de verdere ontwikkeling van dit onderwerp. Daarmee is het boek ook goed te gebruiken in opleidingstrajecten en cursussen.

OVER DE AUTEUR:
Dr. Gerard Evers (1954) studeerde algemene econometrie (cum laude) aan de
Universiteit van Tilburg. Hij was bijna 20 jaar als hoofddocent en buitengewoon hoogleraar verbonden aan de academische opleiding Personeelwetenschappen. Tegenwoordig is hij directeur van Euro-HRM, een adviesbureau voor economisch personeelsmanagement, en docent bij diverse postacademische opleidingen.

Author(s):


Gerard H.M. Evers

Publisher: Vakmedianet
Published at: July 2014
Edition: 1
Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.