Thronus Iustitiae

Formaat:
Wij doneren tot 12% van je aankoopbedrag aan een onderwijs project van de Tika Foundation in Nepal.

Thronus Iustitiae

YouBeDo
Logo van YouBeDo
Opleiderscore: starstarstarstarstar 10 YouBeDo heeft een gemiddelde beoordeling van 10 (uit 2 ervaringen)

Tip: klik op de knop om te starten met lezen!

Beschrijving

In 2007 waren het door de Arnhemse rechtbank met elkaar verbonden rechters die zich lieten inspireren door de prenten van de Thronus Iustitiae. Inmiddels is er veel veranderd. De Arnhemse rechtbank bestaat niet meer; zij vormt vanaf 1 april 2013 samen met de voormalige Zutphense rechtbank de rechtbank Gelderland. En van de schrijvers van de eerste druk is er nog maar één verbonden aan die rechtbank. Het oorspronkelijke team - met inbegrip van Emilie den Tonkelaar die de kunsthistorische bijdragen verzorgt, en Tineke van t Hoff die een aantal puntjes op de i heeft gezet die in de eerste druk verloren waren gegaan in de vertalingen - heeft een aantal van hen zijn bijdragen gewijzigd. De toon v…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Bemiddelingsvaardigheden, Mediation, Strategisch onderhandelen, Onderhandelen (verkoop) en Debatteren.

In 2007 waren het door de Arnhemse rechtbank met elkaar verbonden rechters die zich lieten inspireren door de prenten van de Thronus Iustitiae. Inmiddels is er veel veranderd. De Arnhemse rechtbank bestaat niet meer; zij vormt vanaf 1 april 2013 samen met de voormalige Zutphense rechtbank de rechtbank Gelderland. En van de schrijvers van de eerste druk is er nog maar één verbonden aan die rechtbank. Het oorspronkelijke team - met inbegrip van Emilie den Tonkelaar die de kunsthistorische bijdragen verzorgt, en Tineke van t Hoff die een aantal puntjes op de i heeft gezet die in de eerste druk verloren waren gegaan in de vertalingen - heeft een aantal van hen zijn bijdragen gewijzigd. De toon van 2014 is in een periode van elkaar snel opvolgende veranderingen binnen de rechtspraak soms een andere dan van 2007, maar het blijven (oud-) rechters die over rechtspraak schrijven. Hun opstellen hebben tegenhangers gekregen vanuit de juridische faculteit van de Radboud Universiteit. Het leek de moeite waard naast de blik van rechters op de voorbeeldige rechters ook die van wetenschappers die zich met rechtspraak bezig houden - in een aantal gevallen overigens ook rechters- of raadsheren-plaatsvervangers - in dit boekje op te nemen. Het samenwerkingsverband dat sinds 2003 bestaat tussen de Arnhemse/Gelderse rechtbank en de juridische faculteit van de Radboud Universiteit Nijmegen, waarbij sedert 2006 het hof Arnhem - nu het hof Arnhem-Leeuwarden - is aangesloten, bood daarvoor een goede gelegenheid. Tien Nijmeegse collegas lieten zich op hun beurt inspireren door de prenten.

Author(s):


J.D.A. den Tonkelaar
E.S.F. den Tonkelaar

Publisher: Wolters Kluwer Nederland B.V.
Published at: November 2014
Edition: 2
Er zijn nog geen ervaringen.

    Deel je ervaring

    Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

    Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.