Toezicht en de rol van de ondernemingsraad

Formaat:
Wij doneren tot 12% van je aankoopbedrag aan een onderwijs project van de Tika Foundation in Nepal.
Logo van YouBeDo

Tip: klik op de knop om te starten met lezen!

Beschrijving

Is toezicht op het bestuur van de onderneming een taak van de or en zo ja, hoe verhoudt zich dat tot de taak van de Raad van Commissarissen of van de Raad van Toezicht? Corporate Governance codes voor goed bestuur van de onderneming staan, mede naar aanleiding van incidenten, de laatste jaren sterk in de aandacht. Het belang van toezicht en de rol van toezichthouders zijn door veel auteurs belicht. Veel minder aandacht is besteed aan de vraag of en zo ja, op welke manier de werknemers en hun gekozen vertegenwoordiging (lees: or) hierin een rol hebben. Staan beide organen voor hetzelfde of voor verschillende belangen? De wet is op dit punt globaal en vrij summier; in de praktijk zullen zich b…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Is toezicht op het bestuur van de onderneming een taak van de or en zo ja, hoe verhoudt zich dat tot de taak van de Raad van Commissarissen of van de Raad van Toezicht? Corporate Governance codes voor goed bestuur van de onderneming staan, mede naar aanleiding van incidenten, de laatste jaren sterk in de aandacht. Het belang van toezicht en de rol van toezichthouders zijn door veel auteurs belicht. Veel minder aandacht is besteed aan de vraag of en zo ja, op welke manier de werknemers en hun gekozen vertegenwoordiging (lees: or) hierin een rol hebben. Staan beide organen voor hetzelfde of voor verschillende belangen? De wet is op dit punt globaal en vrij summier; in de praktijk zullen zich bepaalde handelwijzen ontwikkelen. Wat zijn die en wat kunnen we ervan leren? In dit boek biedt een reeks van auteurs hun zienswijze en ervaringen op dit belangrijke onderwerp aan.

Author(s):


Jan Heijink

Publisher: Vakmedianet
Published at: March 2015
Edition: 1
Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.