Verhandelbare emissierechten in broeikasgassen

Formaat:
Wij doneren tot 12% van je aankoopbedrag aan een onderwijs project van de Tika Foundation in Nepal.

Verhandelbare emissierechten in broeikasgassen

YouBeDo
Logo van YouBeDo
Opleiderscore: starstarstarstarstar 10 YouBeDo heeft een gemiddelde beoordeling van 10 (uit 2 ervaringen)

Tip: klik op de knop om te starten met lezen!

Beschrijving

Het Europees Emissiehandelsysteem (ETS) is een belangrijk mechanisme van de EU voor de aanpak van klimaatverandering door middel van een mitigatie in de broeikasgasuitstoot. Het systeem beslaat circa 45% van de broeikasgasuitstoot van de EU. Het systeem bepaalt vooraf de maximaal toegestane totale uitstoot van de (luchtvaart)industrie die onder het systeem valt. Vervolgens wordt een hoeveelheid emissierechten uitgegeven die gelijk is aan deze totale uitstoot. (Vliegtuig)exploitanten kunnen deze emissierechten onderling verhandelen. Op deze wijze wordt de mitigatie van broeikasgassen in de EU daar behaald waar deze het goedkoopst bereikt kan worden (kosteneffectiviteit). De effectiviteit van …

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: CO2 emissies, Industrie (overzicht), Duurzaamheid, Duurzaam Bouwen en Duurzaam ondernemen.

Het Europees Emissiehandelsysteem (ETS) is een belangrijk mechanisme van de EU voor de aanpak van klimaatverandering door middel van een mitigatie in de broeikasgasuitstoot. Het systeem beslaat circa 45% van de broeikasgasuitstoot van de EU. Het systeem bepaalt vooraf de maximaal toegestane totale uitstoot van de (luchtvaart)industrie die onder het systeem valt. Vervolgens wordt een hoeveelheid emissierechten uitgegeven die gelijk is aan deze totale uitstoot. (Vliegtuig)exploitanten kunnen deze emissierechten onderling verhandelen. Op deze wijze wordt de mitigatie van broeikasgassen in de EU daar behaald waar deze het goedkoopst bereikt kan worden (kosteneffectiviteit). De effectiviteit van het systeem is echter afhankelijk van de implementatie en uitvoering door iedere lidstaat. Ongeregeldheden in een lidstaat kunnen van invloed zijn op de (kosten)effectiviteit van het gehele systeem. In dit proefschrift worden de implementatie en uitvoering van het ETS in Nederland onderzocht. Er wordt getoetst of de Nederlandse implementatie en uitvoering aan de EU-regelgeving inzake het ETS voldoen.

Author(s):Publisher: Wolters Kluwer Nederland B.V.
Published at: November 2017
Edition: 1
Er zijn nog geen ervaringen.

    Deel je ervaring

    Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

    Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.