Verslaggeving in de vennootschap

Formaat:
Wij doneren tot 12% van je aankoopbedrag aan een onderwijs project van de Tika Foundation in Nepal.

Verslaggeving in de vennootschap

YouBeDo
Logo van YouBeDo
Opleiderscore: starstarstarstarstar 10 YouBeDo heeft een gemiddelde beoordeling van 10 (uit 2 ervaringen)

Tip: klik op de knop om te starten met lezen!

Beschrijving

In de vennootschappen met beperkte aansprakelijkheid - de nv, de Comm.VA, de bvba en de cvba - heeft de wetgever veel aandacht besteed aan de verslaggeving van het bestuursorgaan aan de algemene vergadering. Dit boek bespreekt de werking en organisatie van zowel het bestuursorgaan als de algemene vergadering in die vennootschappen. Bijzondere nadruk ligt daarbij op de verslaggevingsplicht, zowel aan de jaarvergadering als aan de bijzondere of buitengewone algemene vergadering. Het boek bevat ook een hele reeks modellen en nuttige clausules voor het opmaken van de verslagen en notulen of de publicatie ervan, die zeer bruikbaar zijn in de praktijk van de cijferbeoefenaar. Tevens wordt ook inge…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

In de vennootschappen met beperkte aansprakelijkheid - de nv, de Comm.VA, de bvba en de cvba - heeft de wetgever veel aandacht besteed aan de verslaggeving van het bestuursorgaan aan de algemene vergadering. Dit boek bespreekt de werking en organisatie van zowel het bestuursorgaan als de algemene vergadering in die vennootschappen. Bijzondere nadruk ligt daarbij op de verslaggevingsplicht, zowel aan de jaarvergadering als aan de bijzondere of buitengewone algemene vergadering. Het boek bevat ook een hele reeks modellen en nuttige clausules voor het opmaken van de verslagen en notulen of de publicatie ervan, die zeer bruikbaar zijn in de praktijk van de cijferbeoefenaar. Tevens wordt ook ingegaan op een aantal fiscale aspecten van het (niet-)naleven van de verslaggevingsplicht. Over de auteur Guy Poppe is advocaat met een bijzondere interesse voor zowel de fi scaliteit als het vennootschapsrecht. Hij heeft een brede achtergrond als Licentiaat in de Rechten, Licentiaat in de Toegepaste Economische Wetenschappen en Licentiaat in de Handelsen Financiële Wetenschappen. Guy Poppe publiceert in diverse nieuwsbrieven (o.m. Accountancy & Fiscaliteit), werkt mee aan fiscale databanken en geeft geregeld opleidingen over fiscale en vennootschapsrechtelijke onderwerpen.

Author(s):


Guy Poppe

Publisher: Maklu, Uitgever
Published at: December 2017
Edition: 1
Er zijn nog geen ervaringen.

    Deel je ervaring

    Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

    Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.