Vouchers - Schadevergoedingen - Waarborgen

Formaat:
Wij doneren tot 12% van je aankoopbedrag aan een onderwijs project van de Tika Foundation in Nepal.

Vouchers - Schadevergoedingen - Waarborgen

YouBeDo
Logo van YouBeDo
Opleiderscore: starstarstarstarstar 10 YouBeDo heeft een gemiddelde beoordeling van 10 (uit 2 ervaringen)

Tip: klik op de knop om te starten met lezen!

Beschrijving

Dit boek behandelt een deel van de verborgen btw-wetgeving. Een voucher is een bon die een bepaalde waarde heeft voor de houder. De voucher kan gratis uitgedeeld worden (kortingbonnen) of verkocht worden (cadeaubonnen, "belevingsbox", prepaid telefoonkaart). Het is ook mogelijk om te sparen voor een voucher (via een puntensysteem of zegeltjes). Een voucher kan een fysieke verschijningsvorm hebben of digitaal zijn. Vouchers geven dus recht op een goed, een dienst, een korting op de prijs of een terugbetaling in verband met een levering van een goed of dienst. Maar wanneer is er btw verschuldigd in België? Over een schadevergoeding is geen btw verschuldigd, maar is het zo eenvoudig? Wat bij ee…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Mediation, Conflicthantering, Interne communicatie, Verbintenissenrecht / Contractrecht en Arbeidsmediation.

Dit boek behandelt een deel van de verborgen btw-wetgeving. Een voucher is een bon die een bepaalde waarde heeft voor de houder. De voucher kan gratis uitgedeeld worden (kortingbonnen) of verkocht worden (cadeaubonnen, "belevingsbox", prepaid telefoonkaart). Het is ook mogelijk om te sparen voor een voucher (via een puntensysteem of zegeltjes). Een voucher kan een fysieke verschijningsvorm hebben of digitaal zijn. Vouchers geven dus recht op een goed, een dienst, een korting op de prijs of een terugbetaling in verband met een levering van een goed of dienst. Maar wanneer is er btw verschuldigd in België? Over een schadevergoeding is geen btw verschuldigd, maar is het zo eenvoudig? Wat bij een inbetalinggeving? Ook de waarborgverplichtingen lijken op het eerste zicht buiten de btw te vallen maar hoe zit het precies met wettelijke waarborgverplichtingen en bijkomende waarborg tijdens en na de periode van de btw-belastingplicht? Het boek analyseert bijzondere topics die tot de verborgen btw-wetgeving kunnen gerekend worden en geeft een praktijkgerichte oplossing binnen een evolutief economisch kader. Over de auteur Stefan Ruysschaert is werkzaam bij de FOD Financiën als Adviseur. Hij is docent btw en auteur van talrijke bijdragen op fiscaal vlak in toonaangevende tijdschriften en boeken. Hij is o.a. redactielid van Fiscalnet en het Tijdschrift Huur. Hij doceert het vak btw aan de faculteit Economische Wetenschappen van de UGent en is gastdocent aan de Fiscale Hogeschool.

Author(s):


Stefan Ruysschaert

Publisher: Maklu, Uitgever
Published at: November 2018
Edition: 1
Er zijn nog geen ervaringen.

    Deel je ervaring

    Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

    Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.